Andorra entra al Sevens European SeriesFAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Rugbi (FAR) va tancar un acord per entrar a formar part del Sevens Rugbi European Series, un circuit internacional de tornejos de rugbi de set que ja celebra esdeveniments a ciutats com París, Montpeller, Lisboa, Praga, Brussel·les o Berna. El vincle serà per als propers quatre anys i l’Estadi Nacional serà l’epicentre d’aquest torneig, que unirà un total de 24 equips i més de 350 jugadors. La primera cita d’aquest nou campionat s’havia de celebrar l’any passat, però l’esclat de la pandèmia va obligar a cancel·lar aquesta estrena fins al 2021 i el torneig mantindrà una aturada al país fins al 2024. En principi, l’objectiu de les parts és que a Andorra se celebri sempre durant la segona quinzena del juny.

El Sevens Rugbi European Series comptarà amb la participació de 18 equips en categoria masculina, i de vuit en femenina, amb triple representació d’Andorra. Pel que fa als nois, hi haurà un conjunt dirigit per Cristian Cerqueda i Roger Fité, mentre que de noies n’hi haurà dos, un amb Dani Raya al capdavant i un altre amb Nàdia Olm. Pel que fa als equips, la majoria provenen de França, i es preveu que hi hagi un nivell alt, ja que vindran esquadres que han estat campiones de França. El torneig masculí estarà dividit en quatre grups de quatre equips, mentre que el femení tindrà dos grups de quatre equips cadascun. En aquest cas, l’equip d’Andorra i el VPC competiran dintre del mateix grup. Sobre els equips que participaran al torneig al llarg del cap de setmana, el president de la FAR, Jean-Marc Flaux, va manifestar que “trigarem temps a tornar a veure un nivell així”.

El campionat tindrà una cinquantena de voluntaris que ajudaran a fer que es pugui desenvolupar amb total normalitat, i entre els 360 jugadors, els acompanyants i aquests voluntaris es preveu que el torneig pugui moure unes 450 persones. A més, hi haurà quatre àrbitres vinguts de França, i tres més que provindran de Catalunya. L’activitat arrencarà dissabte al matí a l’Estadi Nacional, i s’allargarà fins al vespre, mentre que diumenge les finals començaran a partir de les sis de la tarda fins ben entrada la nit. En total, entre els dos dies de competició està previst que es disputin 68 partits en el format de sevens (dues parts de set minuts cadascuna).

L’arribada d’aquest torneig és una mostra més de l’aposta que fa la FAR per la modalitat de rugbi de set com a alternativa, una aposta que es va iniciar al mandat de David Ferré i que es manté també sota la presidència de Jean-Marc Flaux.

tracking