Curses de muntanya

Arnau Soldevila acaba 46è a l'Olla de Núria

Pere Riba firma la 82a posició en una prova molt exigent i tècnica

Arnau Soldevila acaba 46è a l'Olla de NúriaFAM

Arnau Soldevila i Pere Riba van ser els dos corredors de l’equip nacional de curses de muntanya de la FAM que van participar ahir en la prestigiosa Olla de Núria, una mitja marató puntuable per a les Golden Trail Series by Salomon 2021. Soldevila va acabar en el 46è lloc i Riba va ser 82è en la classificació general, en una cita dura, exigent i tècnica que té un traçat de 21 quilòmetres de distància i més de 2.000 metres de desnivell positiu.

Tot i la dificultat de competir amb els millors en una prova molt coneguda i prestigiosa, Arnau Soldevila va donar el seu màxim des de l’inici i es va esprémer a consciència malgrat tenir davant corredors que formen part de l’elit mundial del trailrunning. Soldevila es va mostrar molt concentrat i motivat en tot moment i va poder rebaixar en sis minuts la seva marca personal, aconseguida en la seva darrera participació. Finalment, el corredor de la FAM va completar els 21 kilòmetres en 2 hores i 30 minuts justos, travessant la línia de meta en 46a posició general.

Per la seva part, Pere Riba va anar de menys a més en una cursa molt exigent, amb trams de gran dificultat. Riba es va estrenar aquesta temporada travessant la línia de meta en 2 hores i 48 minuts i firmant una 82a posició en la classificació general. El podi d’aquesta 14a edició de l’Olla de Núria va estar format per Stian Argenmund, el francès Remi Bonnet, segon a 1 minut i 32 segons, i l’italià Davide Magnini que va ser tercer amb un crono de 2h06’05” a 1’49” del guanyador. Argenmund, noruec de 35 anys i protagonista de moltes curses destacades, va batre el rècord de Kilian Jornet aconseguit l’any 2009 i va creuar la línia d’arribada en 2h04’06”.