Curses de muntanya

Sebastià i Casal guanyen la Sant Bernabé

La cursa femenina es va resoldre a l’últim sospir, amb una diferència de només quatre segons

Sebastià i Casal guanyen la Sant BernabéFEDERACIÓ ANDORRANA de muntanyisme

Laia Sebastià i Marc Casal van ser els noms propis en la cinquena edició de la Cursa Sant Bernabé, tercera prova puntuable del calendari de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra 2021 de curses de muntanya. Sebastià, en categoria femenina i un temps de 1h27’37”, i Casal, en homes amb un crono d’1h06’48”, es van imposar en una prova que, enguany, implementava canvis, ja que ha deixat de ser una prova 100 per 100 vertical.

Els 42 participants van haver de fer front a un recorregut circular amb 11,4 kilòmetres de distància i 950 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada situada a la part alta del berenador de La Comella. Així, en la categoria femenina, Laia Sebastià es va imposar en aquest circuit circular i va travessar la línia de meta en l’esmentat temps total d’1h27’37”. La també corredora de la FAM Imma Parrilla va finalitzar en segona posició marcant un crono de 1h27’41”. Ambdues corredores van arribar amb només quatre segons de diferència i disputant-se la primera plaça en els darrers metres. Eva Puigdemasa va ser la tercera classificada amb un temps d’1h38’25”, Sònia Carrillo va ser quarta marcant 1h51’20” i Eva Gispert, cinquena amb un crono d’1h53’01”.

En categoria masculina, Marc Casal va travessar la línia de meta en primera posició en un temps final d’1h06’48”, marcant un bon ritme i resolent l’arribada amb relativa comoditat. La segona posició va ser per a Carlos Fernández amb un temps total d’1h10’12”, mentre que David Méndez els va acompanyar al podi aconseguint la tercera posició i completant el traçat de quasi 12 quilòmetres en 1h11’23”. Els tres corredors de l’equip nacional es van mostrar molt satisfets al finalitzar la cursa i van destacar la importància de seguir sumant quilòmetres de cara als compromisos internacionals de les pròximes setmanes.

La propera cita en el calendari de la 34a Copa d’Andorra tindrà lloc el 20 de juny amb la Casamanya Extreme.