Natació

Haciane vol mínimes per a París 2024

És un dels reptes que es marca el nou responsable tècnic, presentat per suplir Torrallardona

Haciane vol mínimes per a París 2024FAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hocine Haciane va ser presentat com a nou responsable tècnic de la Federació Andorrana de Natació (FAN), en substitució de Xavier Torrallardona. L’exnedador, que fins ara dirigia els grups d’alevins i infantils, va assegurar sentir-se “afortunat” pel nomenament i va dir que des d’ara ja treballa pensant en els Jocs dels Petits Estats de Malta 2023 i els Jocs Olímpics de París del 2024, en què espera que els nedadors andorrans puguin accedir en aconseguir la mínima.

Així, Haciane va explicar que “ja estem treballant amb la base del 2005 i el 2007” i va assegurar sentir-se “afortunat” pel nomenament “perquè conec plenament la base de la natació andorrana i crec que amb un bon treball i esforç podrem aconseguir grans cites”. El nou responsable tècnic va explicar que “m’agradaria aconseguir final A en el Campionat d’Espanya, i per això han de treballar fort, amb mentalitat de sacrifici i donar-ho tot”. En aquest sentit, Haciane va posar el punt de mira en els Jocs Olímpics de París 2024, “en què espero que hi hagi mínimes olímpiques i que Andorra opti a fer-les”.

Precisament, els bitllets perquè la natació estigui present als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu és un dels cavalls de batalla de la federació. En aquest sentit, el president de la FAN, Joan Clotet, va insistir en la posició de l’ens de demanar al COA la presència de Bernat Lomero i Nàdia Tudó a la cita olímpica i aprofitar les dues places d’universalitat. “És una decisió del COA. Els d’at­letisme també demanen les seves places i s’ha d’acabar de tancar tot, però esperem que sigui favorable”, va apuntar. Clotet va afegir que “seria una llàstima no tenir aquestes dues places i seria l’esport andorrà qui perdria, però soc optimista”. El president va recordar que fins d’aquí a una setmana, el 18 o 19 de juny, no s’obtindrà la resposta definitiva del Comitè Olímpic Andorrà, presidit per Jaume Martí.

tracking