TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El MoraBanc jugarà l'Eurocup si l'Unicaja hi renuncia

El MoraBanc Andorra aprofitarà la més que probable renuncia de l’Unicaja a la competició i l’elecció per disputar la Champions

el Morabanc jugarà l'Eurocup si l'Unicaja hi renunciaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra, a falta de la confirmació oficial, disputarà per cinquena temporada consecutiva l’Eurocup. El club es manté pendent de la decisió de l’Unicaja de Màlaga de si es queda a l’òrbita de l’Eurolliga, jugant l’Eurocup i signant un contracte per a tres temporades, o se’n va a l’esfera de la FIBA i passa a jugar la Basketball Champions League (BCL). La junta directiva del club malagueny es va reunir ahir, tot i que la comunicació de la decisió final es podria allargar els propers dies. En qualsevol cas, l’Unicaja hauria decidit canviar de competició, senzillament, per un tema de diners, ja que els ingressos en la competició de la FIBA són superiors als de l’Eurolliga. En aquest cas, la Champions reporta més beneficis que l’Eurocup en còmputs generals: 3,5 milions la primera pels tres quilos que reparteix la segona. Davant aquest escenari, el de la renúncia de l’Unicaja, entraria el MoraBanc Andorra. El president del club, Gorka Aixàs, va assegurar que l’equip jugarà a Europa, a falta de definir en quina de les dues competicions, i va reconèixer que en cas de no aparició malaguenya, el MoraBanc podria aprofitar la plaça. Un lloc que, esportivament, no li correspon, ja que, per mèrits a la pista, els tricolors haurien de jugar Champions. “Últimament els criteris esportius passen a un segon pla i hi pot haver moviments. No depèn de nosaltres però estem a l’expectativa, tot i que no ens han ofert llicència d’Eurocup” va dir Aixàs.

L’Eurocup ofereix un contracte de tres anys a Unicaja, Joventut i València, que disposarien de la llicència, i hi hauria encara una plaça més per a equips de l’ACB, que seria, per classificació, per al Gran Canària. Aquest any la competició canviarà el sistema i hi haurà dos grups de 10 equips i es passarà, directament, a les eliminatòries a un partit amb els 16 millors classificats. A més, l’organització preveu celebrar la Final Four en cap de setmana per donar-li més rellevància. El que sembla clar és que l’anunci definitiu no es pot allargar gaire tenint en compte que la setmana que ve finalitza el termini d’inscripció en les dues competicions, Eurocup i Champions.

Dret de tempteig

Com vam explicar al Diari, el MoraBanc Andorra no anirà al dret de tempteig per cap dels quatre jugadors que formaven part de la plantilla la temporada passada i que acaben el contracte el 30 de juny, Gielo, Kulvietis, Parakhouski i Senglin. “És un sistema que no ens afavoreix i mai ens ha beneficiat i, senzillament, per això no hi anirem. No fem por”, va apuntar Gorka Aixàs.

tracking