'Tunde' signa amb el MoraBanc fins al 2023

Olumuyiwa amplia el vincle amb el MoraBanc Andorra dues temporades més i es comença a definir el joc interior

'Tunde' signa amb el MoraBanc fins al 2023Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Va arribar sense fer gaire soroll però Babatunde Olumuyiwa ha demostrat que, moltíssimes vegades, els prejudicis no són bons consellers. Mai havia jugar a la màxima categoria, no havia trepitjat la Lliga ACB i al seu currículum només apareixien vincles amb equips de LEB Or. Necessitat de peces al joc interior, Francesc Solana es va treure l’as de la màniga i Tunde va aterrar a l’Alqueria, el juny passat, per donar un cop de mà al MoraBanc Andorra en la fase final excepcional de València. Es va guanyar poder jugar aquesta temporada sencera i, a més, les seves prestacions han fet que ahir el club anunciés la seva renovació dues temporades més, fins al 2023. “És un jugador que s’ha guanyat amb escreix la renovació amb un gran rendiment i estem molt contents que segueixi amb nosaltres”, va manifestar el director general del club tricolor, Francesc Solana, que va afegir que “a banda dels números Tunde és un exemple de treball i compromís en el dia a dia, és la classe de jugador que ajuda a construir una bona cultura de vestidor”. Amb Olumuyiwa i Diagne renovats i Dimé, Bandja Sy i Llovet amb contracte, el joc interior de l’equip sembla ben definit en espera de saber si no hi ha cap baixa inesperada, més enllà de l’absència de Tyson per lesió. En aquest sentit, el club vol fitxar un altre jugador per acabar d’arrodonir la pintura.

El pivot de Sierra Leone ha signat la renovació després d’haver completat una excel·lent temporada de debut a la Lliga Endesa amb quasi 20 minuts, 6,9 punts i 4,4 rebots per partit de mitjana. “[La renovació] significa molt per a mi i, pel que fa a la meva carrera, és molt important poder fer el que volia fer. He provat i demostrat que podia jugar a l’ACB i crec que encara tinc més coses a demostrar”, va explicar el jugador, molt satisfet als canals oficials del club. “Recordo aquell viatge d’Albacete a València per incorporar-me a l’equip, per ajudar en la fase final de la temporada passada”, va comentar Tunde. “A la vida són tot oportunitats i has d’estar preparat quan se’t presenta i aprofitar-la i crec que ho vaig fer”, va argumentar. Igualment, va afegir, “tot el que arribi a partit d’ara ho he d’agafar com una altra oportunitat per seguir creixent a Andorra com a jugador”.Tot i que la del MoraBanc no és la primera experiència a Europa per a Olumuyiwa –ha jugat al Clavijo, l’Albacete, el Reial Betis i el Mallorca–, el pivot de Sierra Leone va comentar que “estem molt contents a Andorra i amb tot el que trobem aquí, i estem molt feliços de seguir formant part d’aquesta família”. Tunde té molt clar que el pitjor moment de la temporada ha estat “la Covid” i, tot i que li va costar escollir, va apuntar que el millor moment havia estat “com l’equip va demostrar que podia tornar a competir després dels brots de coronavirus”.

Ibon Navarro, també la immensa majoria del vestidor, ha assegurat en diferents passatges del tram final del curs que un dels secrets d’aquest equip ha estat la unió del grup. Fins i tot, el tècnic vitorià no va dubtar a assenyalar el MoraBanc Andorra d’aquest any com “el millor grup humà que havia entrenat mai”. Per Babatunde, el compromís dels jugadors i la unió també ha esdevingut clau: “Ha estat un grup increïble, la manera com hem estat junts tota la temporada. Un grup que mai no oblidaré, molt divers, però compost per persones lluitadores i aquesta unió ens ha permès mostrar-nos tal com som dins i fora de la pista.” Finalment, Olumuyiwa manifestava un desig en veu alta; poder gaudir de la presència de públic al Poliesportiu d’Andorra, un fet que només ha pogut viure dues vegades. “He vist partits d’altres temporades de l’equip a casa i l’afició és increïble, al·lucinant, i aquesta temporada sense ells ha estat molt difícil”. La propera ja va subratllar que serà “excitant”.

tracking