Definits els 40 clubs que integren la nova categoria

L’FC Andorra es podria trobar amb clàssics com el Dépor o el Racing de Santander

Definits els 40 clubs que integren la nova categoriaFC ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb els recents descensos de categoria del Sabadell i la UD Logronyès i ja confirmada anteriorment la pèrdua de la Segona Divisió A –Lliga SmartBank– per part del Castelló i l’Albacete, la nova Primera RFEF ja coneix els 40 equips que la integraran.

Dijous vinent, en la trobada programada entre la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), han de quedar definides les característiques de la categoria i el repartiment dels grups segons el criteri geogràfic. En principi, tot fa pensar que es marcarà la divisió en grup nord –on hi hauria l’FC Andorra– i grup sud. Si fos així, l’equip tricolor es trobaria en la competició amb gran clàssics del futbol espanyol com el Deportivo de la Corunya i el Racing de Santander i filials potents com són els del Celta, Athletic de Bilbao, FC Barcelona i Reial Madrid. A més, l’esmentada trobada de dijous a la Ciutat del Futbol de Las Rozas, a Madrid, hauria d’aportar una mica més de llum pel que fa a la confecció de la Primera RFEF i algunes condicions que els jugadors van plantejar en les primeres trobades. Els clubs van mostrar el seu neguit al voltant del repartiment televisiu i econòmic i els jugadors defensaven tenir un salari base i altres propostes que facin que, tot i que per al Consell Superior d’Esports espanyol la Primera RFEF no sigui professional, sí que tingui una sèrie de condicions laborals més properes a la professionalitat.

Un altre dels punts que es van posar sobre la taula és la negativa dels equips de la nova categoria a tenir vuit jugadors sub-23 a la plantilla i de no marcar una xifra determinada de futbolistes extracomunitaris.

NOVA BAIXA

Mantovani no seguirà a l’FC Andorra El central argentí Martín Mantovani no formarà part de la plantilla tricolor per a la propera temporada a la Primera RFEF. Segons ha pogut saber el Diari, Manto, que va arribar l’octubre de l’any passat i va signar fins a final de temporada amb un any més si es complien una sèrie de supòsits que no s’han complert, queda lliure i no se li oferirà la renovació. Així, Mantovani, que ha disputat 12 partits a l’Andorra i set com a titular, s’afegeix a les baixes conegudes d’Iker Goujón, Bañuz i Víctor Casadesús, tot i que la del davanter balear no és encara oficial.

tracking