Bàsquet

Moussa Diagne renova a la baixa per a una temporada

El pivot senegalès allarga el vincle amb el MoraBanc i vestirà un curs més l’elàstica tricolor

Gorka Aixàs i Moussa Diagne, en el moment de signar la renovació.BCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moussa Diagne seguirà una temporada més com a tricolor, i és que segons ha pogut avançat el Diari i ha fet oficial el club aquest migdia, el pivot senegalès ja ha signat el nou vincle amb l’entitat, que tindrà una temporada de duració. Aquesta renovació, però, serà diferent a les últimes, en què Diagne arribava com un dels jugadors del moment a la Lliga Endesa i tenia algunes propostes d’altres equips, i serà a la baixa degut a diverses circumstàncies, la conjuntura global en l’àmbit econòmic arran de la crisi del coronavirus i pel fet de que el jugador hagi hagut de passar un any pràcticament en blanc (només ha jugat un partit) pels problemes físics que ha tingut.

La de Diagne era una de les principals patates calentes de Solana per a aquest estiu. El club volia que el pivot senegalès continués a l’equip tot i els problemes físics que ha arrossegat des de l’any passat, amb dues fractures per estrès (una a la tíbia i una al peroneal), i el problema per l’hèrnia discal que va patir aquest curs després de reaparèixer contra el Telenet en l’únic matx que ha jugat aquesta temporada. Tot i això, des de l’entitat se’l considera un jugador franquícia, juntament amb Clevin Hannah, i la voluntat era que seguís defensant la samarreta tricolor tal com passarà finalment després de renovar el contracte.

Amb aquest nou any, Moussa Diagne complirà així la cinquena temporada com a jugador tricolor. El senegalès va arribar el curs 2017-2018 cedit pel Barça i després d’aquell any va signar en propietat pel MoraBanc un contracte per a tres anys que acabava el 30 de juny.

11 jugadors amb contracte

Amb la renovació de Diagne una temporada més, ja són 11 els jugadors del MoraBanc Andorra amb contracte per a la temporada vinent: Hannah, Sergi García, Jelínek, Colom, Palsson, Paulí, Tyson Pérez, Sy, Llovet, Diagne i Dime. Això, però, no assegura que tots 11 integrants estiguin a la plantilla el curs vinent, ja que en alguns casos hi ha clàusules de sortida que es poden executar tant per la part del club com per la dels esportistes, tot i que la voluntat és que la majoria dels jugadors formin part del roster de la campanya 2021-2022. També hi ha l’opció que clubs de fora s’interessessin per algun dels jugadors i paguin traspàs, tot i que aquest estiu serà un fet poc probable per la situació econòmica derivada de la pandèmia.

Sobre el paper, quedaria només un únic forat a la plantilla, per a un exterior, però el fet de que Tyson Pérez no pugui reaparèixer fins a principi del 2022 (seguint els terminis del club podria tornar entre el febrer i el març) farà que inicialment la plantilla tingui 13 fitxes, i que aquest tretzè home sigui un quatre que reforci el joc interior durant l’absència de Tyson Pérez. Tots els números per complir aquest perfil anirien per Tomasz Gielo, que va quallar bones actuacions al llarg de la temporada fins que les lesions van deixar-lo fora de combat, però des del club s’estarà atent a les oportunitats que puguin sorgir al mercat, com el cas de l’interior del Movistar Estudiantes Ángel Delgado, un cop els madrilenys van baixar.

COMIAT DE LA PLANTILLA I ESTIU SENSE TORNEJOS DE SELECCIONS

El MoraBanc Andorra va posar ahir el punt final definitiu a la temporada amb un sopar de germanor de la plantilla i el cos tècnic per acomiadar-se. Al contrari del que havia passat altres anys, aquest curs els jugadors podran tenir un estiu net i no participaran a cap torneig d’estiu amb les seleccions, ja que ni Moussa Diagne ni Clevin Hannah van entrar a la convocatòria de Senegal per a l’Afrobasket, Bandja Sy tampoc va fer-ho a la llista de França pels Jocs Olímpics i tampoc es preveu que els jugadors d’Espanya estiguin al roster de Sergio Scariolo per a la cita de Tòquio.

tracking