curses de muntanya

Domini de Roser Español i els germans Casal

La segona edició de La Nit de la Gallina, amb dues distàncies, va aplegar una setantena de participants

Domini de Roser Español i els germans CasalFAM

Roser Español i els germans Óscar i Marc Casal es van imposar a La Nit de la Gallina, primera prova del calendari de la 34a edició de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra. La segona edició d’aquesta prova nocturna va oferir als quasi 70 participants la possibilitat d’escollir entre dues distàncies.

En la distància llarga, exigent, els corredors havien de fer gairebé 20 quilòmetres i 1.800 metres de desnivell positiu, passant per diferents colls i punts emblemàtics de Sant Julià com Coll de Jou, el Coll de la Gallina (punt més alt) així com el camí de Rocafort. En categoria femenina, Español va fer un temps final de 2h39’9”, Sílvia Puigarnau va acabar segona amb 2h41’38” i Imma Parrilla, corredora de la FAM, va completar el podi amb un crono de 2h46’28”, i va superar Laia Sebastià que va ser quarta. En categoria masculina, Òscar i Marc Casal es van imposar amb autoritat completant els quasi 20 quilòmetres en un temps total de 2 h 9’56”. Els germans van travessar la línia de meta junts, i van assolir la primera i segona posició compartida. Carlos Fernández els va acompanyar al podi i va ocupar la tercera posició, en finalitzar la distància llarga en un temps de 2 h14’32”. Óscar i Marc Casal van destacar el fet de tornar a competir després de tant de temps i l’al·licient que suposa fer una cursa nocturna com la Gallina “un valor afegit i, a més, jo no n’havia fet mai cap de nit. Tenia una mica de respecte a la baixada” va explicar Óscar. El seu germà Marc va afegir que curses com aquestes no deixen de ser “entrenaments de qualitat i on dones un punt més del que pots donar cada dia”. En la primera cursa, els corredors havien de completar 9,8 quilòmetres i 450 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. Aquesta distància podia realitzar-se en format caminada popular. En aquesta distància curta de quasi 10 kilòmetres, el jove corredor Max Palmitjavila es va imposar en un temps total de 46’54”.

Antonin Pinchon i Marc Casanovas van completar el podi havent travessat la línia de meta en un temps final de 48’53” i 50’26”, respectivament. En categoria femenina, Lea Anción va arribar al centre de Sant Julià de Lòria en primera posició amb un temps de 52’39”. Anna Carné va assolir la segona plaça amb un temps de 52’42” i Eva Gispert va completar el podi amb un temps final d’1h’07’35”.

La propera prova de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra de curses de muntanya, la segona del calendari d’aquesta temporada, tindrà lloc el proper cap de setmana, 5 i 6 de juny, amb l'Otso Travessa d'Encamp.