ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc ha de guanyar i esperar derrotes dels rivals

El MoraBanc Andorra ha de vèncer el Guipúscoa i esperar que Unicaja i Gran Canària no ho facin per ficar el cap al play-off

El MoraBanc ha de guanyar i esperar derrotes dels rivalsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Herbalife Gran Canària sembla haver creat una espècie de cordó umbilical incòmode aquesta temporada amb el MoraBanc Andorra. Es presenta la darrera jornada de la fase regular de la Lliga ACB i els tricolors esperen guanyar l’Acunsa Guipúscoa i que es pugui complir la carambola de poder accedir al play-off. Un dels equips en qui els andorrans tindran la vista posada és el Gran Canària, equip del que necessita la derrota -també la de l’Unicaja que s’enfronta al Reial Madrid- per acabar vuitè. Un escenari que ja s’ha repetit aquesta temporada amb la presència dels canaris de rerefons. En aquella ocasió, va ser al març, a l’Eurocup, amb presència de públic a la bombonera, i a la victòria del MoraBanc davant el Mornar Bar s’hi havia d’afegir l’ensopegada del GranCa per assolir la classificació continental. A la vida sempre hi ha segones i, fins i tot, terceres oportunitats i el destí ha volgut que l’equip canari torni a ser una de les amenaces dels tricolors en la recerca d’un objectiu que, tal com han anat les coses aquesta temporada, seria gairebé un miracle aconseguir-ho.

El tècnic, Ibon Navarro, va destacar que “hem arribat a la darrera jornada amb possibilitats de play-off i no és cap bogeria dir que amb tot el que ens ha passat seria possible estar ara mateix lluitant per no baixar”. A més, va subratllar que “espero un Guipúscoa perillós perquè jugaran sense la pressió de la competició i ens posaran les coses difícils, segur”. Per part seva, David Jelinek va reconèixer que “no depèn només de nosaltres assolir l’objectiu” i va afegir que “és complicat que ens classifiquem però nosaltres sempre lluitem fins al final i això farem també ara”. El vestidor, passi el que passi avui, fa una lectura molt positiva del final de temporada, destacant una reacció de quatre victòries consecutives que, malgrat les contingències, han permès el MoraBanc tenir opcions de play-off fins el darrer partit. Jelinek va afirmar que ”hem demostrat que, més o menys, tornem a estar bé i que mai donem un partit per perdut. Sabíem que lo de l’Obradoiro no pot tornar a passar”. L’equip, a banda del reguitzell de baixes conegudes, no podrà recuperar tampoc Tunde Olumuyiwa.

TORNA EL PÚBLIC AL POLIESPORTIU PER DONAR SUPORT A L'EQUIP

La tornada dels aficionats a la bombonera marcarà, sens dubte, aquesta darrera jornada de la fase regular. El públic no podia estar a les graderies en un partit de Lliga Endesa des de l’1 de març de l’any passat, en un partit davant l’Herbalife Gran Canària. Tot i que a l’Eurocup, contra el Mornar Bar, hi va haver una treva amb la presència d’uns 200 aficionats, ja fa 14 mesos que l’afició no pot gaudir a casa d’un partit de lliga. I davant d’una jornada decisiva com la d’avui, el suport de la gent serà cabdal, tot i l’aforament limitat i els protocols.

tracking