x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Gerard Blasi

“Millorar la mancança de pistes cobertes és la clau de tot”

Potenciar la base, crear un circuit nacional de tornejos i disposar d’instal·lacions pròpies són tres dels grans reptes del seu mandat, obert al setembre, quan va ser anomenat president
El president de la Federació Andorrana de Tennis, Gerard Blasi, al despatx.

“Millorar la mancança de pistes cobertes és la clau de tot”

El president de la Federació Andorrana de Tennis, Gerard Blasi, al despatx.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/05/2021 a les 12:51
Se li fa coll amunt pensar a fer un balanç dels primers vuit mesos com a president de la Federació Andorrana de Tennis (FAT). La situació pandèmica ha significat trobar més pals a les rodes que els desitjats i ha complicat poder donar forma a un projecte com el que, assegura, vol fer. Les línies mestres del full de ruta de Blasi al capdavant de la FAT passen per potenciar la base, millorar les infraestructures i crear un circuit de tornejos.

Sembla, el seu, un projecte començat de nou.
És que ho és. Fer un balanç amb només vuit mesos de mandat es fa certament complicat. Un dels eixos, entenem, ha de ser potenciar la base des de zero i amb l’ajuda dels clubs. Històricament aquí s’ha confós el que és una federació, i una federació dona suport als clubs, no els fa la competència.


Comença fort, eh?

No em refereixo a l’anterior junta, no és cap crítica, vull dir que estava sent un mal endèmic. S’agafen nens dels clubs i se’ls tecnifica, però s’ha deixat de banda la competició nacional. Hem de ser més dinàmics en el tema de competicions.

I com potenciarà la base?
Primer, creant un circuit local de tornejos organitzats pels clubs i amb la coordinació de la federació, esperem que a partir de setembre. M’agradaria que hi hagués nens competint des de ben petits i que es pugui fer una selecció.


I que tots els clubs hi estiguin representats.

Evidentment. Volem que els clubs i la federació, d’una vegada, anem a l’una i aconseguir fomentar el tennis a Andorra. La idea és créixer i això només espot fer partint de zero.

Però hi ha un hàndicap important.
Clar, el tema pistes. Hi una mancança, pista coberta només tenim la d’Anyós, i és clau disposar d’instal·lacions per poder entrenar bé. Estem mirant totes les opcions possibles per tenir instal·lacions pròpies i cobertes perquè ens permetria fer aquest circuit local amb garanties, sense perjudicar cap club.


I per portar més tennistes professionals a viure a Andorra.
L’altre gran motiu. Pensi que hi ha molta demanda de tennistes que voldrien ser residents però la falta de pistes cobertes els fa repensar-s’ho. Un professional necessita entrenar moltes hores i hem d’aconseguir que aquí ho puguin fer bé.

Una prioritat, vaja.
Totalment. Millorar el tema de les pistes és la clau i inversors interessants n’hi ha. Mantenim converses i ens obrim en el màxim de llocs possible.

L’equip de la Copa Davis s’ha confeccionat amb un torneig.
Va en la línia del nostre projecte. No trobem gaire sentit a anar a buscar residents o jugadors retirats que, encara que siguin molt millors, no estiguin en actiu. Hem volgut que els jugadors joves andorrans s’ho guanyin i per això es va muntar la competició a Anyós per fer una selecció basada en criteris objectius.

Com es pot aprofitar la tirada de Vicky Jiménez?
Té una actitud impressionant, un cap molt ben moblat i el mirall per als tennistes andorrans del futur. Busquem trobar-li una parella per poder jugar la FedCup amb Andorra, però és complicat perquè no hi ha nenes i és un veritable problema.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts