ACB LLIGA ENDESA

Badalona, el penúltim peatge

El MoraBanc Andorra depèn de si mateix per arribar a un play-off que asseguraria amb dues victòries

Badalona, el penúltim peatge

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre victòries consecutives a la Lliga Endesa –Fuenlabrada, Gran Canària, Unicaja i UCAM Múrcia– han alimentat el somni del play-off per a un MoraBanc Andorra que afronta aquesta tarda a Badalona un compromís exigent i innegociable en la victòria. L’equip tricolor, tot i que ha perdut de manera momentània el vuitè lloc en benefici de l’Unicaja Màlaga –que té un partit més–, depèn de si mateix per colonitzar la vuitena plaça. La fita seria una realitat matemàtica si el grup d’Ibon Navarro guanya avui contra el Joventut i tanca amb triomf la visita de diumenge al Poliesportiu de l’Acunsa GBC.

Molts equips en la lluita, fins a quatre mantenen les opcions, i les dificultats, malgrat l’estat de gràcia de l’equip, segueixen fent la guitza al MoraBanc Andorra. A la pèrdua fins al 2022 de Tyson Pérez s’hi ha afegit la baixa de Tunde Olumuyiwa per un procés febril, un fet que posa l’etiqueta del més difícil encara per discutir la victòria a un equip farcit de grans jugadors com és la Penya. Ara bé, a aquestes alçades de la pel·lícula, no cal remarcar que els tricolors han recobrat la verticalitat en pitjors situacions i saben nedar a favor del corrent quan l’escenari s’enfosqueix. El tècnic tricolor, Ibon Navarro, va comentar que l’equip “està content”, que està “en un bon moment” i que “volem intentar guanyar un equip com el Joventut posant-hi el 200 per cent perquè amb les baixes que tindrem és el que hem de fer”. Navarro no va negar que “és evident que visualitzar les possibilitats de play-off ens ha portat fins aquí, però ara que estem més a prop, només ens podem centrar a jugar bé i hem d’estar concentrats en això”. El tècnic vitorià no va poder evitar parlar de la greu lesió de Tyson Pérez i de com pot gestionar el grup l’impacte de la seva baixa. “Es va lesionar dissabte [Tyson] per intentar esmaixar per guanyar el partit i hem d’intentar que això no sigui per res, hem de fer un esforç”. El premi del play-off i poder fonamentar les dues victòries amb l’alè del dominicà ha de ser un bon al·licient per a l’equip, que vol lligar la cinquena victòria consecutiva.

Per part seva, Jeremy Senglin va exposar que “tenim un rival molt dur [el Joventut] i que està fent una gran temporada”.

L’escorta nord-americà va apuntar també que “les circumstàncies del partit són importants perquè diversos equips estem en una situació similar en la lluita pel play-off”, i va destacar que “després de la derrota a Santiago davant l’Obradoiro l’equip es va determinar a fer millor les coses, anar partit a partit, i això és el que estem fent des d’aleshores”. El rival dels tricolors, el Joventut de Badalona, afronta el compromís ja amb el play-off assegurat però amb la necessitat de guanyar per acabar sisè i evitar l’encreuament amb l’FC Barcelona. El tècnic verd-i-negre, Carles Durán, va comentar que el MoraBanc és un equip “que està fent molt bé les coses”, que “és molt competitiu” i que “sempre ens ha costat molt der­rotar-lo”.

EL MORABANC NO VISITA BADALONA EN LLIGA DES DE L'OCTUBRE DEL 2018

Per trobar el darrer precedent d’un Joventut-MoraBanc Andorra a l’Olímpic de Badalona, a la Lliga Endesa, ens hem de remuntar al 5 d’octubre del 2018. Un partit, per cert, que va acabar amb victòria andorrana per 65 a 75. Resulta curiós veure com fa més de dos anys i mig que els tricolors no s’enfronten a la Penya en terreny verd-i-negre en el campionat domèstic, entre circumstàncies del calendari i la pandèmia. A l’Eurocup, la visita a Badalona és més recent. Derrota al Top-16 el 8 de gener del 2020 (90-87).

tracking