L'Inter guanya la lliga amb una golejada (4-0)

El conjunt escaldenc va revalidar el títol després de derrotar l’Atlètic Escaldes per 4-0 amb gols de Pujol, Artigas i dos de Soldevila

L'Inter guanya la lliga amb una golejada (4-0)LUIS PINTO

L’Inter Club d’Escaldes no va desaprofitar el seu primer match-ball i va proclamar-se campió de la Lliga Multisegur Assegurances per segona vegada a la seva història després de derrotar amb contundència l’Atlètic Escaldes per 4-0 en un duel que va quedar sentenciat a la primera meitat. El triomf de dimecres passat contra la UE Sant Julià ja va donar mitja lliga als escaldencs, i els homes d’Otger Canals i Josep Manel Ayala van certificar ahir el títol amb un triomf sense pal·liatius amb els gols de Marc Pujol, Gerard Artigas, i dues dianes de Genís Soldevila.

L’Inter va encarrilar ben ràpid el triomf gràcies a Marc Pujol, que va rematar amb el cap una centrada de Gallego per fer l’1-0 quan tot just es portaven sis minuts de partit. Els blau-i-negres van seguir dominant, i van obrir encara més forat als 20 minuts gràcies a Gerard Hulk Artigas, que va aprofitar una passada en profunditat d’Ilde Lima per superar Àlex Ruiz. El conjunt dirigit per Otger Canals i Josep Manel Ayala encara va tenir temps per tornar a marcar abans del descans gràcies al pitxitxi Genís Soldevila, que va driblar Ruiz després d’una passada llarga per fer el 3-0 amb què el duel va marxar al vestidor. A la represa, el duel va abaixar el ritme tenint en compte que ja estava totalment sentenciat, i no va ser fins al temps afegit quan Genís Soldevila feia el 0-4 que acabaria sent definitiu i que va suposar el segon títol consecutiu per l’Inter Club d’Escaldes.

Amb el triomf, el conjunt escaldenc s’assegura també la seva participació en la ronda preliminar de la Lliga de Campions a final de juny. L’Inter Club d’Escaldes disputarà la primera de les prèvies de la Champions, que es disputarà en format de final de quatre. Els blau-i-negres s’enfrontaran als campions de les lligues de les Illes Fèroe (Havnar Bóltfelag), de Kosovo (FC Prishtina) o de San Marino (encara per decidir).

A l’altre duel de la jornada, l’FC Santa Coloma va derrotar la UE Sant Julià amb un solitari gol de Xavi Puerto al minut 94 que manté els colomencs amb opcions d’acabar segons i anar a la Conference League. El segon lloc l’ocupen ara els lauredians, però l’equip de Jorquera encara li podria prendre aquesta posició. Encara que el segon lloc acabés sent per als colomencs, la UE Sant Julià tindria encara l’opció de guanyar la Copa Constitució per disputar la competició europea.

GOLEJADA DE LA UE SANTA COLOMA

Al play-off per la permanència, la UE Santa Coloma va golejar per un contundent 0-4 el Penya d’Andorra, mentre que UE Engordany i Carroi van repartir-se els punts després d’empatar a un gol. Al Centre d’Entrenament de la Massana el duel va quedar sentenciat als 15 minuts gràcies a les dianes de Paredes i Víctor Bernat. La UE Santa Coloma no en tenia prou, i Àlex Martínez va anotar el 0-3 de cap encara a la primera meitat, mentre que Roberto Carlos va tancar la golejada al minut 58 contra un Penya descendit ja fa unes setmanes.

A l’Estadi Nacional, un gol de Spano va avançar la UE Engordany a les acaballes de la primera meitat, però Ezzejjari va empatar de penal per al Carroi.

L'FS LA MASSANA DESAPROFITA L'OPCIÓ DE PUJAR, I ARA L'ORDINO DEPÈN D'ELL MATEIX PER FER-HO

L’Immobiliària Cisa FS La Massana va caure 3-1 contra l’FC Ordino i va desaprofitar l’opció de pujar a la Lliga Multisegur Assegurances. El conjunt massanenc, líder durant gairebé tota la Lliga Unida, podia tancar matemàticament l’ascens directe si vencia els ordinencs, però van acabar caient 3-1, fet que va permetre a l’FC Ordino situar-se com a nou líder, i dependre d’ell mateix per pujar a l’última jornada que es disputarà la setmana que ve. Diego Marinho va avançar l’FC Ordino a la primera meitat, però Diego Gálvez va empatar a l’inici del segon temps amb un espectacular xut a l’escaire. L’alegria, però, va durar-li poc al conjunt massanenc perquè només quatre minuts després Alberto Molina va fer el 2-1 per als ordinencs, i al minut 61 Marinho va marcar, de nou, per fer el definitiu 3-1. L’Ordino jugarà contra el Jenlai a l’última jornada, mentre que La Massana ho farà contra l’FC Encamp.