x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alpinisme

Stefi Troguet, aïllada en un hotel en espera de poder tornar a Andorra

Després de ser evacuada a un hospital, les proves descarten una afectació greu
Troguet, a l'hospital de Katmandú on li van fer proves.

Stefi Troguet, aïllada en un hotel en espera de poder tornar a Andorra

Troguet, a l'hospital de Katmandú on li van fer proves.

S. T.
Actualitzada 14/05/2021 a les 12:09
Surrealista. Així defineix Stefi Troguet l’expedició al Dhaulagiri que ha acabat amb l’alpinista aïllada en un hotel de Katmandú (Nepal) després d’haver donat positiu en Covid-19 al camp base de la muntanya. El més important és que Troguet es troba bé de salut i responia amb un somriure a la trucada del Diari. “Vaig fer una nit a Pokhara després de tres vols i després ja em van evacuar a Katmandú, on em va venir a buscar una ambulància just aterrar amb l’helicòpter”, va relatar l’alpinista, que va afegir que “van fer-me proves i com que no tenia cap símptoma greu em van deixar marxar per anar a aïllar-me a un hotel”.

Els problemes van arrencar al camp base del Dhaulagiri, quan “molts xerpes es van posar malalts i els van evacuar”. Troguet va explicar que hi havia poc més d’una desena de tests al camp base i que tots els resultats van donar positiu, però el grup que es trobava bé va pujar al camp 2 per intentar fer el cim, tot i que a l’últim moment molts dels xerpes van fer-se enrere i tot l’equip va tornar al camp base, on van fer-se un test i Troguet va confirmar el seu positiu.

Pel que fa al retorn al país, Troguet va explicar que “han tancat l’espai aeri fins al dia 31, però l’ambaixada d’Espanya està intentant noliejar un xàrter per repatriar gent i compten amb nosaltres”, ja que a més d’ella Domi Trastoy també és al Nepal.

Tot i els imprevistos, Troguet va mostrar-se clara en assenyalar que “no la catalogaria com una experiència negativa”, i va afegir que “he après molt i em quedo amb moltes coses positives d’aquesta expedició”.
Etiquetes
Veure’n més
11
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts