TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

El MoraBanc depèn de si mateix per al play-off

El MoraBanc depèn de si mateix per disputar les eliminatòries pel títol i les jugarà si guanya els tres partits que té pendents

El MoraBanc depèn de si mateix per al play-offFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra depèn de si mateix per jugar el play-off de l’ACB i estarà entre els vuit primers si guanya els tres partits que li resten per acabar la temporada. Possiblement, pocs hi confiaven fa una setmana abans de jugar contra el Fuenlabrada després de cinc derrotes consecutives, però les tres victòries en set dies, a més contra rivals directes, fan que els homes d’Ibon Navarro hagin tornat de ple a la lluita per un dels objectius de la temporada.

Set de les vuit places del play-off ja estan adjudicades i només en queda una per atorgar amb sis equips que tenen encara opcions matemàtiques d’aconseguir-la. Qui pitjor ho té és el BAXI Manresa, ja que només li queda un partit per jugar, mentre que l’Unicaja, UCAM o el MoraBanc encara n’han de jugar tres. El vuitè és ara l’Herbalife Gran Canària, però té l’average perdut amb els tricolors. Aquesta és precisament una de les armes que afavoreixen el MoraBanc Andorra, ja que té l’enfrontament directe guanyat amb tres dels equips que lluiten pel vuitè lloc (Gran Canària, Manresa i Unicaja). A més, l’average està perdut amb el Casademont Saragossa i demà s’ha de resoldre amb l’UCAM de Múrcia (els homes d’Ibon Navarro van guanyar per 18 punts el partit d’anada).

El calendari jugarà també un paper important en aquest tram final i, per exemple, l’Unicaja serà sobre el paper l’equip més perjudicat en aquest aspecte, ja que s’enfrontarà a dos equips d’Eurolliga (Baskonia i Madrid). El MoraBanc, de la seva banda, visitarà demà l’UCAM, que encara té opcions remotes de ser al play-off, i la propera setmana jugarà contra la Penya i el Delteco GBC. Els catalans no tindran res en joc perquè no podran millorar la setena posició actual, mentre que, si no hi ha una gran sorpresa, els bascos arribaran al Poliesportiu havent consumat ja el descens matemàtic a la lliga LEB Or. L’Herbalife Gran Canària, de la seva banda, rebrà un equip d’Eurolliga com el València Basket, i visitarà el Betis, salvat ja i que no tindrà res en joc a l’última jornada.

Tot i que les últimes tres victòries van situar els tricolors en una molt bona posició per ser equip de play-off, el tècnic, Ibon Navarro, va voler tranquil·litzar l’eufòria i va assenyalar que “s’haurà d’esperar fns a l’últim dia perquè hi ha molts equips implicats”, i va afegir que “tots tenim la sensació que depenem de nosaltres, però venint d’on venim, per nosaltres té molta importància arribar a les últimes jornades amb opcions”. De la seva banda, l’aler català Oriol Paulí va destacar després d’imposar-se a l’Unicaja que “ens queden tres partits i ho volem donar tot”, i va tenir paraules també d’agraïment per a l’afició després de la rebuda al Poliesportiu posterior a la derrota davant de l’Obradoiro. Sobre aquest acte, va afirmar que “ens van donar un impuls en un moment molt important”.

Més enllà de l’opció de classificar-se per als play-off guanyant els tres partits que resten, els tricolors també podrien classificar-se sumant només una o dues victòries més, en funció dels resultats dels rivals. Per exemple, el MoraBanc Andorra seria equip de play-off si guanya dos partits i Gran Canària i Manresa només sumen una victòria, o si canaris i catalans no sumen cap triomf, els tricolors en podrien tenir prou amb un triomf, tot i que en aquest cas necessitarien també que l’Unicaja no sumés més d’una victòria, i que UCAM i Saragossa tampoc ho guanyessin tot.

L’EQUIP JA ÉS A MÚRCIA

El MoraBanc Andorra va viatjar ahir mateix per carretera des de Màlaga fins a Múrcia i ja va fer el primer entrenament al Palau d’Esports abans d’enfrontar-se demà a la tarda a l’UCAM Múrcia (18.00 hores). Els tricolors faran avui una nova sessió a l’escenari del partit abans del duel de demà contra un rival que vol aferrar-se a les seves opcions de ser al play-off.

EN ESPERA DE SABER SI HI HAURÀ PÚBLIC CONTRA EL DELTECO GBC

El MoraBanc Andorra està en espera de saber si podrà tancar la Lliga Endesa amb públic al duel contra el Delteco GBC al Poliesportiu. El govern espanyol va anunciar el retorn dels espectadors a les competicions esportives professionals del país veí del sud (Primera i Segona Divisió de futbol i Lliga Endesa) en aquelles comunitats que es trobin en fase 1 en l’àmbit sanitari. En els recintes que es permeti la presència de públic, l’aforament seria del 30 per cent, i la mesura s’aplicaria també a les eliminatòries de play-off pel títol. Al tancament d’aquesta edició el club no tenia encara confirmació de l’ACB sobre si el Poliesportiu serà un dels recintes amb públic. Cal recordar que el MoraBanc ja té el vistiplau de Govern per acollir espectadors (el duel contra el Mornar d’Eurocup ja en va tenir), però necessitava l’OK del Consell Superior d’Esports espanyol.

tracking