ACB Lliga endesa

El MoraBanc venç a Màlaga i s'apropa al play-off (85-92)

El MoraBanc corda la tercera victòria consecutiva i oposita fermament al play-off a falta de tres partits per al final de la fase regular

El MoraBanc venç a Màlaga i s'apropa al play-off (85-92)ACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Potser a Clevin Hannah ningú no li havia dit que el Martín Carpena era terreny vetat per al MoraBanc Andorra, on mai havia guanyat. Un feu que ja ha quedat colonitzat amb el discurs del rei dels últims quarts qui, un cop més, es va erigir en l’artífex i en l’arma llancívola per cordar la tercera victòria consecutiva i opositar fermament pel play-off (85-92).

Dominant en el marcador des de la primera alenada, el MoraBanc es va abrigar amb Parakhouski i el seu inici escumós, monopolitzant l’anotació tricolor durant les primeres escomeses i, a més, dos triples de Tyson van arrodonir l’agosarada posada en escena del MoraBanc (4-13). Thompson, amb sis punts, semblava l’única fusta a la qual s’agafava l’Unicaja, descol·locat i sorprès pels bioritmes dels tricolors. L’aturada demanada per Katsikaris no va arronsar els andorrans, que van arribar a la primera aturada en un núvol, amb una defensa amb pocs titubejos, un Senglin afilat –nou punts– i una inèrcia fantàstica (10-24). Els intents d’Unicaja per escurar la diferència no els va aconseguir apedaçar el MoraBanc i una velocitat de pilota dels malaguenys i un inspiradíssim Bouteille van acabar extraviant els tricolors i van obligar Ibon Navarro a refredar el partit (25-31). Espès en la segona mànega, el MoraBanc anava perdent tot el coixí i l’Unicaja, maquillant la majoria dels seus guarismes, va infringir un parcial de 24 a 14 per posar-se amb un amenaçador 34 a 38, amb l’alè ja al clatell. Però va tornar a emergir Senglin per curtcircuitar les intencions del grup de Katsikaris i anar a la treva cotitzant a l’alça (37-45).

A l’auxili dels tricolors va aparèixer l’encert des dels 6,75, argument que, en més d’una ocasió, va servir per revifar quan l’Unicaja s’arremangava. Però els arravataments no sempre són infal·libles i els malaguenys van créixer sense resposta amb el partit avançat fins empatar la situació a falta de 2’06” per al final del tercer quart (59-59). La mànega definitiva es presentava amb tot per decidir (64-65) i les cartes sobre la taula. Va captar els focus i el volum el MoraBanc al darrer parcial amb, no cal endevinar-ho, Hannah com a mestre de cerimònies i catalitzador. Recuperant el rebot, intimidant i donant un cop de puny a la taula, els tricolors s’apunten a la festa.

EL MORABANC-ACUNSA GBC QUE TANCA LA LLIGA PODRIA TENIR PÚBLIC

El govern espanyol va aprovar ahir la tornada dels aficionats als pavellons de la Lliga ACB, en aquelles ciutats que estiguin en fase 1 de la pandèmia. És el cas de València, Múrcia, de les Illes Balears –que no tenen equip a l’ACB– i Galícia. La mesura s’aplicarà en les dues últimes jornades de la Lliga Endesa més les eliminatòries pel títol. En aquest context entra la possibilitat que el darrer partit del MoraBanc Andorra, el de la jornada 38 al Poliesportiu contra l’Acunsa GBC, pugui tenir públic a la bombonera. En tractar-se d’una excepció, la casuística andorrana està pendent d’estudi i de confirmació per part del govern espanyol i l’ACB. El club tricolor, de totes formes, porta molt de temps amb els protocols enllestits, a l’espera del vistiplau de les autoritats.

tracking