e-esports

Govern vol acollir esdeveniments d'esports electrònics

Marc Galabert i Gallardo, que es troba confinat a casa per contacte amb un positiu, han presentat el Pla Estratègic per al sector

El secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc GalabertFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern vol que Andorra aculli esdeveniments d'esports electrònics internacionals. Així ho preveu el Pla Estratègic, el qual ha estat presentat aquesta tarda al Centre de Congressos d'Andorra la Vella pel secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, així com el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha hagut d'intervenir telemàticament ja que es troba confinat per ser contacte directe amb un positiu. La voluntat és fomentar l'organització d'aquests esdeveniments, els quals poden ser massius, així com el turisme que se'n pugui desprendre. En aquest sentit, Galabert ha destacat que l'estratègia per al sector compta amb una normativa pròpia que garanteix l'estabilitat en les relacions contractuals entre jugadors professionals i equips d'esports electrònics. A més, el projecte també inclou la regulació del Comitè d'eSports i la Comissió d'eSports, duesinstitucions que actuen com a òrgansgestors i organitzadors d’activitats d’aquest tipus al país, i que ja estan recollides dins la Llei d’Esports electrònics.

Gallardo ha destacat que el Pla Estratègic "situa el Principat com un referentinternacional en els sectors electrònics (eSports), un aspecte que el full de ruta del Govern H23 ja preveu, i impulsa Andorra com un hub tecnològic i un destí reconegut per al desenvolupament dels negocis dels esports electrònics". En aquest sentit, el secretari d'Estat ha posat en relleu que el Principat és el segon país d'Europa i el cinquè del món en aprovar una Llei que regula el sector, i ara serà el primer a aprovar-ne un pla estratègic.

El Pla es divideix en set eixos principals: economia i empresa, turisme, competició, educació, infraestructures tecnològiques i informàtiques, àmbit juridicolegal i governança.A més, en la presentació s'ha apuntat que l'educació tindrà un papercabdal en l’impuls d’aquest sector. "La inversió en formació professional, lapromoció de la investigació publicoprivada o la creació d'un observatoriinternacional són algunes de les mesures en aquest àmbit que tenim en ment iestem treballant", ha comentat Galabert.

tracking