Grandvalira acollirà les finals de la Copa d'Europa del 2022

La FIS confirma la cita del 14 al 20 de març a Soldeu-El Tarter

Finals de la Copa del Món d'esquí l'any 2023Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Grandvalira acollirà una nova cita internacional de rellevància l'any vinent amb les finals de la Copa d'Europa de la temporada 2021-2022. La FIS ha confirmat avui les dates de la competició, que tindrà lloc del 14 al 20 de març de l'any vinent a les pistes Avet i Àliga de Soldeu-El Tarter. La FIS ha escollit novament Andorra com a prova prèvia a organitzar les finals de la Copa del Món, el 2023, una situació que ja es va viure el 2018, en què es van organitzar les finals del circuit continental abans de les finals del 2019.

Els millors competidors del continent, tant masculins com femenins, tornaran a Andorra per tancar la propera temporada amb la disputa de vuit curses: dues de descens, dues de supergegant, dues de gegant i dues d'eslàlom. "Valorem molt positivament aquestes finals. Sempre està molt bé tenir aquestes competicions internacionals a Andorra", ha exposat el director d'alpí de la FAE, Max Tissot, que destaca que "per a l’staff tècnic i l’equip és una motivació, però per als corredors és un objectiu pel qual lluitaran tot l’hivern, amb totes les ganes per competir a casa". A més, Tissot ha posat en relleu que l'organització de les finals de la Copa d'Europa "és un procés de cara als Mundials, per mantenir-se al dia i ser cada cop més bons a nivell organitzatiu".

Aquesta serà la quarta vegada que Grandvalira organitza les finals de la Copa d'Europa, després d'haver-ho fet el 2014, 2015 i 2018. A més, abans s'havia acollit les Copes d'Europa del 2008, 2009, 2010, 2011 i 2013, i les Copes del Món femenines del 2012 i 2019, així com les finals del 2019. Cal recordar també que l'estació ha presentat recentment la candidatura per organitzar el Campionat del Món del 2027.

La Copa d'Europa masculina començarà aquest desembre i abans d'arribar al Principat, haurà passat en diferents disciplines per les estacions de Zinal,St. Moritz, Santa Caterina, Gurgl, Berchtesgaden, Wengen, Tarvisio, Spindleruv Mlyn, Vaujany, Saalbach, Garmisch Partenkirchen, Reiteralm, Kvitfjell i Oppdal. En dones, la competició europea arrencarà a finals de novembre aFunäsdalen, i continuarà a Trysil, Kvitfjell, Zinal, Andalo, Skiworld Ahrntal, Val di Fassa, Orcières-Merlette, Meringen-Hasliberg, St. Anton, Zell am See, Sarntal, Maribor, Kopaonik, Crans Montana i Bad Wiessee, abans d’arribar a Andorra al mes de març.

tracking