x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Ciclisme

El pilot es manté a l'elit

Andorra segueix sent un dels territoris amb més ciclistes professionals, amb prop d’una seixantena de corredors instal·lats al país
Una seixantena de ciclistes d'elit resideixen a Andorra

Una seixantena de ciclistes d'elit resideixen a Andorra

Una seixantena de ciclistes d'elit resideixen a Andorra

Actualitzada 08/05/2021 a les 12:04
Andorra segueix sent un referent en el ciclisme mundial amb la presència d’una seixantena de corredors professionals que resideixen al Principat. Des que Joaquim, Purito, Rodríguez obrís la veda fa uns quants anys, més de mig centenar de corredors professionals s’han instal·lat al Principat aprofitant les característiques orogràfiques del país per poder realitzar entrenaments de qualitat. Equips com l’Ineos (el millor del món segons el rànquing de l’UCI) tenen fins i tot una subseu a Andorra, i d’altres com el Movistar o el Team BikeExchange tenen la gran majoria de la plantilla competint amb llicència andorrana.

Els últims anys s’han produït algunes baixes de residents, com Egan Bernal (que el 2019 corria amb llicència del Principat quan va guanyar el Tour), o d’altres que van retirar-se del ciclisme professional com els casos dels espanyols Beñat Intxausti i Rubén Plaza. Tot i aquestes absències, últimament no han deixat d’arribar joves talents que lideraran el pilot mundial en els propers anys com Ivan Sosa, Ivan García Cortina, Julian Alaphilippe (vigent campió del món) o Tao Geoghegan Hart (guanyador actual del Giro d’Itàlia).

De fet, moltes de les primeres espases mundials que viuen al país es batran des d’avui mateix a la primera etapa del Giro d’Itàlia, amb noms com els residents Pavel Sivakov, Marc Soler, Simon Yates, Hugh Carthy, Ivan Sosa o Dan Martin. La ronda italiana arrenca amb una contrarellotge de 8,6 quilòmetres amb sortida i arribada a la ciutat de Torí. La cursa acabarà també amb una nova etapa contra el crono amb final a Milà.

Font d'ingressos per a la FAC
Més enllà de la promoció que aporta al país tenir molts dels millors ciclistes del món residint al Principat igual que ho fa l’arribada de grans curses internacionals com la Vuelta a Espanya o enguany el Tour de França, la presència de professionals és també una font d’ingressos més que notable per a les arques de la Federació Andorrana de Ciclisme, ja que cadascuna de les llicències per corredors professionals té un preu de 616,10 euros, que suposa uns ingressos importants per a la federació.

 
EL CLUB ANDONA, PROTAGONISTA A "VA DE BIKES"
El club ciclista de la Massana Andona va ser el protagonista d’un reportatge a l’espai Va de Bikes del canal televisiu espanyol Teledeporte. Andona va sorgir com una associació ciclista formada bàsicament per dones, però des del seu naixement ha anat incorporant també molts homes amb l’objectiu de passar-ho bé i aprendre. A més, des de fa uns mesos Andona també exerceix com a club de competició en diferents proves en l’àmbit català.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts