ACB LLIGA ENDESA

Victòria del Morabanc contra el Fuenlabrada (85-71)

El MoraBanc es desfà de l’Urbas Fuenlabrada en una bona segona part que convida a un triomf revitalitzador

Victòria del Morabanc contra el Fuenlabrada (85-71)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més que una necessitat, rescabalar-se i recalcular la ruta era gairebé una obligació per a l’orgull del MoraBanc Andorra. Amb la temporada resolta i poques exigències classificatòries, una victòria convincent al Poliesportiu atorgava una injecció vitamínica i terapèutica (85-71). Ho va aconseguir l’equip andorrà amb el discurs de Tyson Pérez –15 punts–, que demanava a crits un analgèsic en forma d’actuació convincent després del retorn, i el fil de Jelinek –14– i d’un endollat Paulí –14 punts i 23 de valoració–. A més, era important per al grup cantar victòria davant d’un equip com el Fuenla, que es troba en estat de gràcia i des de l’arribada de Josep Maria Raventós sembla mirar-se al mirall i veure’s més atractiu i amb molta tirada.

Va destapar el partit certament dubitatiu el grup de Navarro, portant les possessions al límit, escurant el temps i competint amb el sostenidor d’Art Parakhouski. Els tricolors es van anar acomodant conforme queien els minuts però no va ser fins al primer tram de la segona mànega quan van aconseguir arribar a tenir certa cosmètica. Abans, però, es va arribar a la primera aturada amb el ganxo i amb molts dubtes per resoldre (16-16). Tres bingos, de Paulí, Hannah i Tyson Pérez, van bastir la primera diferència amb cara i ulls (25-16) i, a partir d’aquí semblava que el MoraBanc gestionaria el traçat sabent controlar la situació.

Però no va ser així. Un parcial de 0 a 9 dels madrilenys es menjava el coixí i obligava Navarro a refredar la inèrcia del Fuenlabrada, amb Diallo movent-se amb massa llibertat (25-25). No semblava cap dels dos equips tenir la inspiració i l’encert del seu costat, exhibint interferències –13 pèrdues els andorrans i 10 dels de madrilenys–, però la descàrrega de punts protagonitzada per Jelinek i Paulí abans de l’entretemps va permetre al MoraBanc Andorra arribar mig desfogat a la treva (38-29). Va variar la posada en escena després del pas per vestidors i els tricolors es van arremangar i van anar per feina. Senglin va treure el fusell –9 punts–, Tyson es va començar a agradar i va arribar als 10 i Jelinek capitalitzava bona part de l’anotació i el protagonisme davant el cércol, amb 14. Un tercer parcial de 25 a 15 que, fins i tot, els de Raventós van poder maquillar al final i tirar una mica d’aigua al vi del MoraBanc (63-44). La decoració estava per assegurar la victòria sense estridències i recuperar la filosofia i la confiança en si mateix d’un grup moralment tocat. I l’últim quart es va moure entre aquests batecs, i tot i que el Fuenla ja feia molts minuts que havia capitulat, els tricolors van posar el fermall, fins i tot, aixecant el peu.

CONFIRMATS ELS HORARIS D'UNICAJA, MÚRCIA I JOVENTUT

L’ACB va anunciar la reestructuració del calendari i els horaris dels partits pendents que han obligat la patronal del bàsquet espanyol a endarrerir el final de la lliga regular una setmana més tard. Així, i a falta de conèixer l’horari unificat de la darrera jornada, la del 23 de maig amb la visita del Guipúscoa a casa, el MoraBanc Andorra ja coneix el dia i hora dels tres partits que havien de ser reprogramats. Dimecres 12, visita al Martín Carpena de Màlaga a les 21.15 hores per enfrontar-se a l’Unicaja. Dissabte 15 es disputarà a les 18.00 hores el partit a Múrcia davant l’UCAM i dijous 20, a les 18.30 hores es visita Badalona.

tracking