olimpisme

Acord entre el COI i Pfizer per vacunar tots els olímpics abans dels Jocs

Els comitès olímpics de cada país hauran de gestionar les inoculacions

Acord entre el COI i Pfizer per vacunar tots els olímpics abans dels JocsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Pfizer BioNTech SE va anunciar un acord amb el Comitè Olímpic Internacional (COI) per entregar dosis del seu vaccí contra la Covid-19 i poder vacunar així els atletes i delegacions presents als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio, que han d’arrencar el 23 de juliol, per tenir una cita olímpica el més segura possible. L’entesa preveu que la companyia i el COI es coordinin amb els diversos comitès olímpics nacionals per entregar les dosis necessàries.

Està previst que les entregues a les diferents delegacions nacionals arrenquin a final del mes de maig perquè totes les persones que hagin de ser vacunades arribin als Jocs Olímpics amb la immunitat assolida després d’haver rebut les dues dosis. L’empresa nord-americana va puntualitzar que “aquesta donació de les vacunes no afectarà el subministrament en els diferents acords que ja hi ha signats amb països arreu del món”.

Des del COI, el president, Thomas Bach, va voler “agrair aquesta donació, que serà una eina més per ajudar a fer que els Jocs Olímpics i Paralímpics siguin segurs per a tots els participants”, i va convidar els atletes i les delegacions a “donar exemple i posar-se la vacuna on i quan sigui possible”. Bach també va confirmar que prop de 60 països (com en el cas d’Andorra) tenien previst vaccinar-se abans d’anar als Jocs, però que amb aquesta donació es podran vacunar els esportistes de tot el món.

tracking