olimpisme

La Federació d'Atletisme escollirà el seu representant

La Federació d'Atletisme escollirà el seu representant

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foc apagat, almenys de moment. La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) serà qui triï el seu representant als Jocs Olímpics de Tòquio, tal com va quedar clar a la reunió celebrada ahir al vespre amb la presència del president de la federació, Josep Maria Misse, i membres del COA (Comitè Olímpic Andorrà). El fet de que el COA hagués inclòs a la llista de persones a vacunar Pol Moya, quan no té la plaça garantida, va provocar cert malestar dintre de l’ens federatiu. De fet, en una piulada publicada al matí, la Federació d’Atletisme va assenyalar que “la federació no ha demanat al COA ni a Govern que es vacuni cap esportista”, i també que “les properes setmanes traslladarem al COA la proposta d’atletes per participar als Jocs seguint els criteris de la federació internacional”.

Actualment hi ha només dos atletes dintre de la long list, que tenen opció d’aconseguir la plaça olímpica, Pol Moya i Nahuel Carabaña, i encara resten diverses proves fins a final de juny (quan es trïi el representant de l’atletisme a Tòquio) com mítings internacionals, l’Europeu sub-23 o la Copa d’Europa de Nacions, on tots dos poden millorar la marca i escalar posicions al rànquing. Es per això que en alguns sectors va estra­nyar que es donés a entendre que la plaça seria per a Pol Moya quan encara queden alguns mesos de temporada abans de la cita olímpica.

Un dels representants del COA a la trobada d’ahir al vespre, el vicepresident primer de l’ens, Jordi Cerqueda, va explicar al Diari que també es demanarà apuntar Carabaña dintre de la llista de possibles esportistes a ser vacunats per si acabés sent ell l’atleta que viatgi a Tòquio, igual que es farà amb els possibles candidats de la resta de federacions que tinguin alguna opció de ser a la cita olímpica. Sobre el malentès amb la FAA, Cerqueda va destacar que “ens han explicat que encara tenen moltes proves per davant, i el representant als Jocs serà qui ells ens diguin, que prendran la decisió seguint uns criteris tècnics i les directrius que marquen les federacions europea i mundial”.

Una de les variables a tenir també en compte és que la prova dels 3.000 metres obstacles (l’especialitat de Nahuel Carabaña) és una de les que no atorguen invitacions per als Jocs, segons la normativa actual.

tracking