TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política esportiva

El Govern impulsarà el mes vinent el pla per als e-sports

El Consell General aprova el projecte de llei que en regula la pràctica amb els vots en contra del grup socialdemòcrata

El Govern impulsarà el mes vinent el pla per als e-sportsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General va donar llum verd al projecte de llei d’esports electrònics amb els 19 vots dels consellers de DA, Liberals, Ciutadans Compromesos i terceravia, i els sis vots en contra de la bancada socialdemòcrata. Un text que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va assegurar que col·loca Andorra en “una situació capdavantera” al sector. Gallardo va subratllar les oportunitats que deriven d’aquesta llei, que permeten al país créixer internacionalment, tenir més diversificació econòmica, atraure inversió estrangera i motivar el teixit econòmic. El ministre va avançar, a més, que el mes vinent el Govern impulsarà el pla estratègic per als esports electrònics i que el mes de juny es presentarà l’estratègia nacional d’innovació.

Quant al límit d’edat de jugadors d’e-sports, la llei reflecteix que no n’hi ha i va ser el fet discordant a les comissions i, evidentment, també al debat al Consell General. Roger Padreny, conseller del grup parlamentari socialdemòcrata, es va mostrar bel·ligerant a l’hora de defensar que s’havia d’establir el límit de 16 anys i va afirmar que la llei era “una regulació incongruent i feta a pedaços, que no dona garanties, que és desequilibrada i que no respon a l’interès general”. En aquest sentit, va lamentar el fet que el text inicial fos una bona llei i, en canvi, el treball en comissió l’hagi empitjorat.

tracking