La gestora del Jenlai vol l'ajuda de la federació

La gestora del Jenlai vol l'ajuda de la federeacióCE JENLAI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels porters del CE Jenlai, Germán Canal, va destapar dilluns al Diari la trista situació que està patint part del vestidor amb tota una sèrie d’impagaments que, en alguns casos, arriben als cinc mesos. Canal va apuntar, en bona part de la seva queixa, la gestora del club, Rosana Ramos, contractada pel Jenlai fa uns mesos per gestionar els temes administratius i de pagaments. La gestora demana ajuda a la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per poder solucionar la problemàtica dels impagaments i es pregunta “si la FAF ha donat alguna aportació econòmica al Jenlai”. En aquest sentit, sol·licita a la federació les ajudes corresponents perquè, fins ara, “és Henry Baron [el líder de l’empresa Galaxy International] qui està posant diners de la seva butxaca i del seu patrimoni”. La FAF reparteix unes quantitats als equips de la Lliga Unida –que van entre els 4.000 i 6.000 euros per equip–, com a compensació, però sempre es fa aquest ingrés a final d’any natural.

El paper de Francesc Fernández

L’eix de tota la problemàtica se centra en una peça clau, la de l’encara president de l’entitat, Francesc Fernández. El Jenlai, a efectes administratius i federatius, segueix en mans de Fernández, tot i que l’estiu passat es va arribar a un acord per tal que el cap visible de Galaxy International, Henry Barón, es fes amb les regnes del club per iniciar el projecte. Un traspàs de poders aparaulat que, segons asseguren les fonts consultades, encara no s’ha fet però que, tot i això, “Barón es presenta en tot moment com a propietari del club”.

La situació del Jenlai fa que ara mateix es produeixi una bicefàlia amb molts interrogants i un president, Francesc Fernández, i un altre in pectore, Barón, però que no pot exercir a efectes legals en no haver-se produït el traspàs de poders. Ramos defensa que fa setmanes que intenta concertar una trobada amb Francesc Fernández, qui assegura “estar de vacances”, i li ha resultat impossible.

Respostes a canal

Rosana Ramos, d’altra banda, explica, amb referència a les acusacions del porter Germán Canal, que “fins on jo sé cap jugador té contracte i és Barón qui paga algunes bonificacions als jugadors en concepte de rendiment, gols o de partits”. Se li trasllada que el porter sí que té contracte i comenta que “llavors el que pot fer és anar a Inspecció de Treball i fer les reclamacions pertinents”.

A més, la gestora explica que “em trobo en la mateixa situació que els jugadors perquè soc contractada pel club i també fa uns mesos que no cobro”, per la qual cosa “els entenc perfectament”.

tracking