Malestar tricolor pel calendari comprimit

L’ACB no atén la petició del MoraBanc per alleugerir-lo i jugarà vuit partits en els propers 19 dies

Malestar tricolor pel calendari comprimitFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va mostrar ahir el seu malestar, en paraules del director general, Francesc Solana, per la decisió de l’ACB de no atendre la petició dels tricolors per descongestionar el calendari en aquest tram final de lliga degut als duels ajornats per Covid. L’ACB ha situat els duels per recuperar el 4 de maig (Unicaja), 6 de maig (Fuenlabrada) i 11 de maig (UCAM), i això significa que els homes d’Ibon Navarro hauran de disputar els últims vuit partits de la competició domèstica en 19 dies entre demà, quan l’equip visita el Casademont Saragossa, i el 16 de maig, dia de l’última jornada del campionat contra el Delteco GBC. A més, seran especialment comprimides les properes dues setmanes, en què els tricolors jugaran tres partits per setmana en tots dos casos.

Francesc Solana va manifestar després de conèixer la decisió de l’ACB que “vam fer la proposta però no han estat gens sensibles i no ens han donat opció a cap canvi”, i va afegir que “ni la proposta ni l’argumentació que havíem fet per garantir la salut dels jugadors vista l’experiència del desembre i com s’han anat lesionant han estat ateses”. El director general de l’entitat va destacar que “també és una bogeria pel que suposa quant a horaris i desplaçaments, no estem contents perquè no han mostrat sensibilitat i volem mostrar el nostre mal­estar perquè no han estat sensibles amb aquesta situació”. Per últim, va cloure que “nosaltres ens hem adaptat durant tota la temporada al que ha passat, però aquesta vegada no ens han escoltat ni han estat gens sensibles, i s’ha de dir”.

Tyson Pérez pot tornar

El primer d’aquests vuit partits en 19 dies que jugarà el MoraBanc serà demà mateix a Saragossa, i Ibon Navarro podria recuperar una peça pel joc interior en la figura de Tyson Pérez. L’ala-pivot va entrenar ahir amb el grup i té previst tornar-ho a fer també avui, i si no hi ha cap imprevist podrà reaparèixer després de gairebé dos mesos, ja que el seu últim partit va ser el 3 de febrer al Poliepsortiu en el duel d’Eurocup contra l’Herbalife Gran Canària.

CLAM PEL RETORN DEL PÚBLIC A L'ACB

El món del bàsquet ha explotat els últims dies per la prohibició de la presència de públic a la Lliga Endesa en comparació amb altres esdeveniments com el Trofeu Conde de Godó de tennis, on es van veure imatges amb una presència de públic important a les graderies. La decisió de tenir públic a l’ACB depèn del Consell Superior d’Esports (CSD) espanyol i un dels actors que van queixar-se va ser el president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, que publica un tuit on diu que “veient les imatges de les graderies del Godó no puc deixar de pensar que algú ens està prenent el pèl miserablement fent-nos jugar, encara, a porta tancada”. També va queixar-se el tècnic del Baxi Manresa, Pedro Martínez, o el del Barça, Sarunas Jasikevicius, que va manifestar que “són coses dels polítics d’aquest país. L’handbol pot jugar amb aficionats i el bàsquet no? És absurd i aquesta gent no s’amara de res”. D’altres, com el San Pablo Burgos o el Bilbao Basket, van utilitzar les xarxes comparant fotografies del Godó amb públic i dels seus pavellons buits per denunciar la situació.

tracking