Andorra presenta la candidatura per als Campionats del Món d'esquí del 2027

El Principat opta per primera vegada a organitzar una competició que es disputa durant 15 dies

Públic a les proves de la Copa del Món a SoldeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) presentarà "de forma imminent" la candidatura en nom del Principat davantla Federació Internacional d’Esquí (FIS) per acollir els Campionats del Món del 2027. Una competició que es considera "l'esdeveniment d’esquí alpí més important del món entermes d’organització i de popularitat" i que la fita esportiva més "imponent" que es celebraria als Pirineus.

La proposta andorrana haurà de competir amb candidatures potents com la de Crans-Montana (Suïssa) i la de Garmisch-Partenkirchen (Alemanya) i la resolució es coneixerà a la localitat portuguesa de Villamoura en el marc del Congrés FIS delmaig 2022 on els vots dels 17 membres del consell de la FIS decidiran la seu de la competició.

La candidatura es presenta com una iniciativa "de tot un país" amb la competició a les pistes Avet i Àliga de Soldeu-el Tarter de Grandvalira que van acollir les proves deCopa del Món. Un escenari esportiu al que acompanyaran "una seu ampliada a tot el país amb l’entrega diària de medallesi el programa d’animació a Andorra la Vella" i accions en d'altres entorns del país, segons destaca l'organització. La proposta compta amb el suport institucional del Govern, elscomuns i amb l'adhesió de les associacions hoteleres i les entitats del teixit empresarial, assenyalen.

40 milions

El pressupost estimat per organitzar uns Campionats del Món d'esquí es xifra en uns 40 milions d'euros, que provenen delsdrets de televisió i patrocini, que la FIS comercialitza i traspassa al comitè organitzador la part corresponent a les despeses operatives. L'organització remarca que això fa que no calguinaportacions públiques per cobrir el pressupost operatiu que es destaca "és un fet molt rellevant especialment en elmoment actual".

La competició dels Campionats del Món es desenvolupa al febrer durant 15 dies cada dos anys repartides en 13 proves amb més de 750 atletes procedents de 70 països. L'organització afirma que preveu tenir el suport de mig miler de voluntaris que considera "l'ànima de l'esdeveniment" i especifica que la fita esportiva mobilitza més de milprofessionals de la comunicació i es transmet en directe per més d'un centenar de televisions de tot el món.

La previsió d'ocupació hotelera és d'unes 50.000 nits d'hotel per acollir els esportistes i les diferents delegacions i els mitjans de comunicació. L'última edició es va fer a l'estació italiana deCortina d’Ampezzo i la de Courchevel-Méribel a França i la deSaalbach a Àustria seran les seus del campionat del 2023 i el 2025, respectivament.

tracking