ACB LLIGA ENDESA

L'esforç del MoraBanc es queda sense el premi final (63-79)

El MoraBanc Andorra planta cara al Barça 30 minuts, però el 8-25 a l’últim quart condemna els d’Ibon Navarro

L'esforç del MoraBanc es queda sense el premi final (63-79)Fernando Galindo

Es pot perdre i perdre. I ahir el MoraBanc va perdre fins i tot si es mira el marcador (63-79) de manera clara contra el Barça, però la realitat és que els tricolors van fer tot el que podien fer, i fins i tot més, contra el conjunt blaugrana. Sí, els catalans van deixar a casa descansant Mirotic, Calathes, Higgins i Davies, però és que tot i això, el Barça és molt Barça, entre d’altres, amb un tal Pau Gasol. El MoraBanc, mermat per les baixes i amb tres jugadors amb Covid fins fa dos dies, va posar els blaugrana en dificultats en molts moments, però va acabar cedint a l’últim quart (8-25) amb un marcador més exagerat del que es va veure a la pista.

El duel va arrencar amb una certa fredor, combinada per la inactivitat tricolor, i perquè, possiblement, el Barça tenia més al cap la doble cita d’aquesta setmana a Sant Petersburg per ser a la final a quatre de l’Eurolliga. Ibon Navarro va fer debutar a l’ACB, i com a titular, Albert Pons, mentre que els blaugrana van fer descansar homes com Mirotic o Brandon Davies, però que va trobar en Leandro Bolmaro l’autèntic líder a l’inici. L’argentí va aparèixer quan el duel estava igualat i amb tres triples consecutius (va acabar el primer quart amb 13 dels 26 punts que va fer), mentre que per al MoraBanc, era Clevin Hannah qui aguantava l’equip al final del primer període (23-26).

Un 0-4 blaugrana de sortida tornava a donar avantatge als blaugrana, però el MoraBanc, que no deixava de lluitar, neutralitzava la diferència per tornar a situar-se a només un punt (29-30). Però el Barça va posar una marxa més al tram final de la primera meitat liderat, de nou, per Bolmaro, que va suposar agafar 12 punts de renda, i deixar la sensació que el duel quedava ja trencat abans d’arribar al descans. Però ni molt menys, els tricolors es van rendir, i van ser capaços de tornar a reduir la diferència amb una cistella de Hannah sobre la botzina (37-44).

La segona meitat va arrencar amb un triple i un 2+1 d’un Gasol que semblava despertar després d’una primera part justeta, però el MoraBanc treia forces i caràcter vagi a saber d’on, i infringia un parcial de 16-2 al conjunt de Sarunas Jasikevicius que li servia per capgirar el marcador i situar-se al davant per primera vegada en tot el partit i tancar el tercer període manant al marcador amb un punt de diferència 55-54.

I d’un parcial local, va passar-se a un de visitant amb un 2-10 de sortida pel Barça que acabaria sent pràcticament definitiu. Al duel no van faltar els moments de tensió arbitral, com en una falta en atac senyalada a Kulvietis quan Hannah havia anotat un triple (i que posava els tricolors a dos punts) que va encendre tota la banqueta i, especialment Ibon Navarro, i els triples que no entraven per als tricolors, sí que van fer-ho per als blaugrana a l’últim quart per acabar sentenciant el partit.

Hannah amb 18 punts i 23 de valoració. Els tricolors queden 13s a la taula amb 12 victòries, a tres triomfs del play-off amb quatre duels menys, i ara afronten una setmana amb duels contra Saragossa i Obradoiro a domicili.

EL VESTIDOR "HO PODEM FER UNA MICA MILLOR"

Ibon Navarro, l’entrenador del Morabanc Andorra va mostrar-se orgullós per l’esforç de l’equip en una situació tan complicada, però tot i això va mostrar-se autocrític i va destacar que “l’esforç és el punt de partida, però hem de jugar millor i estar més concentrats”, a més, va assenyalar que “amb les nostres condicions crec que encara ho podem fer una mica millor”. Per acabar, el tècnic va assenyalar que “per guanyar un equip com el Barça has d’estar més encertat”.