El VPC entèn la rebaixa de la subvenció de Govern

El club entén la rebaixa de la subvenció econòmica del Govern per la manca de competició

El VPC entèn la rebaixa de la subvenció de GovernVPC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els responsables del VPC Andorra van mostrar-se comprensius amb la decisió de Govern de reduir la subvenció del 2021 (l’equip va passar de 110.000 euros del 2020 als 77.200 euros d’enguany), tot i el projecte que està preparant l’entitat per dur el club a categories superiors i ajudar així en la difusió de la imatge d’Andorra al país veí del nord amb l’esport de la mateixa manera que passa a Espanya amb el MoraBanc Andorra o l’FC Andorra. En aquest sentit, el president de l’entitat, Gerard Giménez, va manifestar al Diari que “sabíem que hi hauria una retallada als tres clubs històrics (VPC, MoraBanc i FC Andorra) perquè en molts casos no hem competit, i en el nostre cas només ho ha fet l’equip femení”, i va afegir que “ara anava una mica just, i entenem que amb la Covid-19 ens han tret el que no s’ha gastat per no competir”.

El club i les institucions van tenir la primera reunió en què els responsables de l’entitat van presentar el projecte, i el secretari d’Estat d’Esports va confessar que “hi ha un projecte que se’ns ha exposat i que engresca, i “tenen el nostre compromís que si el projecte tira endavant, a la segona convocatòria tindran el nostre suport”, un guant que des del club va agafar-se, ja que Giménez va assenyalar que “he parlat amb la ministra i el secretari d’estat i el retorn és molt positiu perquè ens recolzen i volen que el projecte segueixi endavant”. També va mostrar-se en la mateixa línia David Ferré, expresident de la federació que ara lidera la comissió al VPC que està preparant el nou projecte, i va assegurar que “comptem amb ells per al setembre perquè tant dels del ministeri de Cultura i Esports, des de la secretaria d’Estat d’Esport, com des del Consell General hi ha la voluntat de fer pujar l’entitat”.

Sobre els propers passos, Ferré va explicar al Diari que “ja hem presentat el projecte a la ministra, el secretari d’estat i a la majoria, i també ens agradaria fer-ho amb els consellers generals de la minoria perquè al final és un projecte de país”. Mentre que el màxim dirigent del VPC va afirmar que “tot i no haver rebut ara cap import de subvenció, el projecte segueix endavant i la idea és arrencar la pretemporada a l’agost i començar al setembre”, i va afegir que “confiem a poder tenir una pretemporada i una temporada normals sense afectació de la Covid. Nosaltres seguim treballant als despatxos, i esperem tenir una injecció extra de pressupost per fer moviments”.

Un projecte de país

Des del club mantenen que aquesta aposta perquè el VPC escali categories a l’estat al veí del nord és molt més que un pla esportiu, sinó que es tracta d’un projecte de país igual que ho és, en certa manera, el MoraBanc Andorra. En aquest sentit, el president de la comissió que està preparant el nou projecte del VPC, David Ferré, considera que “potser l’import de l’ajuda no hauria de ser només d’Esports, i també podria sortir del pressupost d’Andorra Turisme per equilibrar-ho, perquè Esports no té capacitat, però potser Andorra Turisme hauria d’apostar pel turisme francès”.

De fet, l’expresident de la Federació Andorrana de Rugbi va assenyalar que “realment, aquest projecte de país es podria aplicar a qualsevol club i a tots els esports, el que passa és que nosaltres som els únics que competim a França, i a més ho fem en una regió en què l’esport principal és el rugbi, no el futbol o el bàsquet com pot ser en altres llocs”, i va afegir que “França ens ajuda en moltes coses i seria important que el rugbi ajudi a equilibrar entre França i Espanya. Per últim, va cloure que “entre totes les ajudes a l’esport, només es gasten a França 77.000 euros, la resta va a Espanya, i els parlamentaris van creure que no era una mala idea la proposta que vam fer per impulsar la imatge d’Andorra al sud de França i tenir un equilibri. Només amb la repercussió que hem tingut amb l’arribada de Thierry Lacroix, els 25.000 euros de l’esmena ja estan pagats de sobres”.

tracking