El VPC tanca el fitxatge de l'entrenador David Mélé

El VPC Andorra tanca David Mélé com a entrenador i el Pamiers és l’equip de la Federal 1 amb acord de partenariat

El VPC tanca el fitxatge de l'entrenador David Mélé

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte amb el qual el VPC fa cert temps que treballa ja va perfilant l’estructura definitiva. Després de la confirmació de Thierry Lacroix com a cap visible i pal de paller de l’ambiciós full de ruta que ha de portar l’entitat a Federal 2, el club andorrà ha aparaulat, a falta de confirmació oficial, les altres dues potes de la bastida, l’entrenador i l’equip de Federal 1 amb el qual es volia arribar a un acord de partenariat. Així, el VPC ha arribat a un acord amb David Mélé, ex-jugador francès, però també amb nacionalitat espa­nyola, que es va retirar l’any passat, perquè segui a la banqueta de l’Estadi Nacional i serà el recanvi de la dupla formada per Jonathan Xepi García i David Kirikàixvili. D’altra banda, i tal com va explicar el Diari, el club intentarà trobar un acord de partenariat amb un equip de Federal 1 i aquest conjunt finalment és l’SCA-Pamiers.

Els dos acords, tot i que tenen llum verd absolut a falta de signatura, queden, de moment, en stand by pel que fa a la seva oficialitat, ja que el club resta pendent de l’aportació que el Govern ha de fer perquè el projecte sigui viable. Tal com va explicar el Diari fa uns mesos, una esmena als pressupostos va dotar el VPC amb 25.000 euros per elaborar un pla de quins serien els recursos necessaris per pujar un parell de categories i perquè la marca Andorra es pogués expandir a França. Així, ara tot queda supeditat que el Govern pugui aportar una nova injecció econòmica de 150.000 euros, a més del pressupost actual de l’entitat. “És cert que tot està tancat i aparaulat, però ni l’equip ni l’entrenador estan signats i estem pendents de rebre el vistiplau de Govern i la injecció econòmica”, va avisar el president del VPC, Gerard Giménez. “Està tot sobre la taula però, de moment, no tenim els diners per anar a Federal ni signats els dos acords. Si no hi ha diners no es podran fer”, va insistir. S’espera que l’aportació econòmica de Govern s’aprovi properament i que el projecte tingui via lliure.

Un tècnic jove i amb gana

David Mélé, de 35 anys, respon al perfil de tècnic jove que volia el VPC per ocupar el càrrec i és una recomanació directa d’un exjugador del país que va fer de pont en les primeres trobades i negociacions entre el club i el ja entrenador tricolor. A més, Mélé no va amagar en cap moment la seva voluntat d’aterrar a Andorra a la recerca de noves aventures professionals. “Ha estat un gran jugador i serà un gran entrenador amb nosaltres. El projecte conjunt que tenim és molt sòlid per anar a Federal 3”. va explicar el mandatari del VPC.

Mélé ha fet gairebé tota la seva carrera com a jugador a França i va ser campió del Top-14, la màxima categoria del rugbi francès, el 2009 amb la USAP Perpinyà. També ha jugat a Anglaterra, al Leicester Tigers, a l’Stade Toulousain, al Grenoble, a l’Austin Elite de la Major League Rugby, on va fer d’entrenador-jugador i es va retirar l’any passat, a més d’haver estat internacional amb Espanya.

Beneficis amb el Pamiers

El nou entrenador del VPC treballarà conjuntament amb Thierry Lacroix i en coordinació amb el Pamiers, el club amb què se signarà l’acord de partenariat. En aquest sentit, i analitzant l’impacte i els beneficis que pot obtenir el club per la relació amb el club de l’Arieja, Gerard Giménez va indicar que “és un conveni que ens aportarà formació de jugadors de casa, que marxen a estudiar i no els perdrem de vista, i d’altres jugadors del Pamiers”. El president del VPC va afegir que, en l’acord de partenariat, el club francès també “ens ajudarà en la gestió del projecte esportiu i del joc que volem”.

El projecte, per tant, té definides les claus més importants que es troben, excepte la contractació de Thierry Lacroix que ja és un fet oficial, condicionades per l’arribada de la injecció econòmica que el Govern ha d’aportar al VPC per poder tirar endavant el repte. En un curt espai de temps es vol deixar el club a Federal 2 fent les passes adients i sòlides, partint de l’actual categoria en què milita l’equip, la Lliga d’Honor. El traçat dibuixat per la comissió seria la propera temporada ascendir a Territorial i la següent poder pujar a Federal 3.

tracking