curses de muntanya

L'OTSO Trail Dog tindrà un centenar d'inscrits

El 80 per cent dels participants són debutants i un dels que hi seran és l’exciclista ‘Purito’ Rodríguez

L'OTSO Trail Dog tindrà un centenar d'inscritsCOMÚ D'ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge vinent se celebra la segona edició de l’OTSO Trail Dog, la cursa de muntanya formada per equips amb una persona i un gos i que organitza el comú d’Encamp. La prova va obrir inscripcions fa unes setmanes i ha aconseguit el ple de participants, un centenar, que és el màxim que permet el protocol sanitari. A més, dels 100 inscrits, un 80 per cent són debutants i la presència masculina i femenina està repartida a un 50 per cent de cada gènere, aproximadament.

L’organització va assenyalar que un dels inscrits que participaran a la prova per primer cop és l’exciclista Joaquim Purito Rodríguez i que aquesta podria no ser l’única presència VIP de l’OTSO Trail Dog d’enguany.

El conseller de Joventut i Esports de la corporació encampadana, Xavier Fernández, va destacar ahir durant la presentació de la prova que “volem trobar el punt d’equilibri entre competir, per una banda, i l’esperit popular, per una altra, així que estem buscant corredors de la parròquia i, al mateix temps, volem atraure gent de fora per fomentar un turisme atret per curses com aquesta”. La cursa, que surt i arriba a la plaça dels Arínsols, tindrà finalitats solidàries, ja que els participants destinaran dos euros de la inscripció –en costa 25–, un per a Laika i un altre per a GosSOS. Tal com es va fer l’any passat, la prova tindrà dos recorreguts, un de tres quilòmetres per a principiants –destinat a una participació més popular–, i un altre de nou i un desnivell de 520 metres.

Els organitzadors van anunciar que la festa durarà tres dies, amb un village amb activitats divendres i dissabte, per “generar un cap de setmana de moviment al poble”, va comentar Fernández. A la cursa, que començarà a les 11.30 hores amb sortides esglaonades per evitar aglomeracions, els corredors hauran de portar, obligatòriament, mascareta per als trams urbans i hauran de presentar un test negatiu d’antígens abans de córrer.

En l’edició de l’any passat Xavi Jové i el seu gos, Gares, es van imposar amb un temps de 44 minuts per completar el recorregut llarg. En categoria femenina, la victòria va ser per a Sabrina Solana i el gos Loup, i Tamara Vázquez i la gossa Diana.

tracking