El futbol andorrà clama contra la Superlliga

Primer va ser la federació qui va mostrar la seva disconformitat, ara gent del món del futbol andorrà defensa el ‘no’

El futbol andorrà clama contra la Superlliga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des de la confirmació de la creació de la Superlliga moltes han estat les reaccions contràries a la nova competició continental i moltes les veus que han rebutjat obertament la proposta. Si la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va comentar que la Superlliga és “un projecte elitista i discriminatori”, i que “el futbol es basa en les competicions obertes i mèrits esportius”, altres homes, relacionats amb el món del futbol andorrà, han volgut dir-hi la seva. És el cas del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, que lamenta que “ja el fet de donar prioritat a la qüestió econòmica per sobre de l’esportiva diu molt de quin és el seu objectiu”. Per Ruiz, amb la Superlliga “es perd el romanticisme dels que vivim el futbol com quelcom més del que pugui generar, tenint un sentiment de pertinença i de passió”.

I és que el vessant romàntic del futbol, i la seva hipotètica pèrdua, també els subratllen jugadors com Marc Pujol, capità de la selecció i jugador de l’Inter Escaldes, o l’exinternacional Juli Sánchez. “Trenca el romanticisme del futbol i, sobretot, el modest. Això només beneficia els equips rics d’Europa i pot crear massa diferència perquè els petits obtindran menys diners”, explica l’actual jugador del Sideco Encamp. Una distància entre l’elit i el futbol més modest –on entra Andorra– que encara “es fa difícil saber com ens podria esquitxar, però és clar que molts clubs històrics patiran si tots els interessos econòmics se’n van a la Superlliga”, clou Justo Ruiz. Pujol afegeix que “és una competició elitista, més a prop d’una NBA i d’una competició tancada que de poder accedir-hi per mèrits esportius”. El jugador de la UE Santa Coloma Marc Ferré creu que amb la Superlliga “volen privatitzar i monopolitzar el futbol d’elit i pot devaluar les lligues domèstiques. Si es fa en tres o quatre anys ja no podrem parlar del futbol com l’esport rei”. El seleccionador sub-19 i exinternacional, Jesús Julián Lucendo, considera que “hi ha molt poca informació al respecte i només es generen opinions al voltant de supòsits. El projecte ja ha començat malament, perquè ningú l’ha explicat ni l’ha desenvolupat, i tot plegat genera molts dubtes”. L’entrenador de l’Atlètic Escaldes, Luis Blanco, aporta un altre punt de vista en el sentit que, assegura, “entendre la creació de la lliga perquè els equips grans són qui generen els diners i ho volen negociar ells”. Ara bé, Blanco subratlla que “a la llarga ens perjudicarà, segur, perquè els equips modestos ja no tindran oportunitats i els rics seran més rics i els pobres, més pobres”. Per part seva, l’entrenador de la UE Engordany, Pepe Mengual, també va ser contundent i va afegir que li semblava “una atrocitat”, aquesta Superlliga que ahir, curiosament, va semblar començar a perdre força en una jornada farcida de rumors d’abandonaments i renúncies i l’amenaça de la FIFA i la UEFA.

ESTÀ D'ACORD AMB L'ARRIBADA DE LA SUPERLLIGA?

Unanimitat entre els homes del futbol andorrà qüestionats al voltant de la creació de la nova competició continental. Manen els diners i trenca tot el romanticisme

Justo Ruiz, Secretari d’Estat d’Esports

“El fet de donar prioritat a la qüestió econòmica per sobre de l’esportiva ja diu molt de quin és el seu objectiu [el de la Superlliga]. Es perd el romanticisme del futbol.”

Marc Bernaus, Exinternacional

“S’ha de saber, realment, el fons de tot, però veig que els equips modestos són els grans perdedors en aquest tema. Els equips andorrans que juguin a Europa rebrien menys diners.”

Jesús Lucendo, Seleccionador sub-19

“Hi ha una falta d’informació molt gran i el projecte ja ha començat malament perquè ningú l’ha explicat. Només s’estan generant opinions al voltant de supòsits.”

Marc Pujol, Jugador de l’Inter Escaldes

“És una competició elitista, més a prop d’una NBA i d’una competició tancada que de poder accedir-hi per mèrits esportius.”

Marc Rebés, Jugador de l’FC Santa Coloma

“La creació d’aquesta lliga trepitjarà els somnis dels equips humils i els seus aficionats, que tenen la il·lusió de poder guanyar-se en el camp jugar competicions més atractives.”

Pepe Mengual, Entrenador de la UE Engordany

“Em sembla una veritable atrocitat. Les federacions petites acabarien desapareixent perquè no tindrien l’aportació econòmica de la UEFA.”

Juli Sánchez, Exinternacional i jugador del Sideco Encamp

“Trenca el romanticisme del futbol i, sobretot, del modest. La Superlliga només beneficia els equips rics i crearà massa diferència entre uns i altres.”

Marc Ferré, Jugador de la UE Santa Coloma

“La sensació que em transmet és que volen privatitzar i monopolitzar el futbol d’elit i el tornarà elitista i discriminatori. A més, devaluarà les lligues domèstiques.”

Luis Blanco, Tècnic de l’Atlètic Escaldes

“Puc entendre la creació de la lliga perquè els equips rics generen els diners i ho volen negociar ells. Ara bé, ens perjudica, segur. Els rics seran més rics i els pobres, més pobres.”

tracking