x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

Revolució a l'Eurocup

La segona competició continental prepara un canvi de format amb la reducció a 20 equips
El MoraBanc Andorra va enfrontar-se al Mornar Bar a l'últim duel europeu aquest curs.

El BC MoraBanc ho tindrà difícil per disputar l'Eurocup

El MoraBanc Andorra va enfrontar-se al Mornar Bar a l'últim duel europeu aquest curs.

Fernando Galindo
Actualitzada 19/04/2021 a les 12:03
L’Eurolliga prepara una revolució per a la segona competició continental del bàsquet, l’Eurocup, i aquesta sacsejada podria afectar de ple el MoraBanc Andorra, que ve de disputar el torneig per quarta temporada consecutiva i podria quedar-se’n fora per la nova política de la competició d’entregar llicències a llarg termini sense tenir en compte mèrits esportius.

Tretze de les 24 entitats que han disputat aquesta temporada l’Eurocup van reunir-se per preparar un nou format de competició que reduiria els equips participants dels 24 actuals als 20, i també canviaria el desenvolupament del torneig. En lloc de fer una primera fase amb quatre grups de sis equips, el campionat es dividiria en dos grups de deu equips d’on seguirien endavant els vuit primers, i a partir de llavors hi hauria eliminatòries de vuitens, quarts, semifinals i final, totes a partit únic, i els dos finalistes es classificarien per a l’Eurolliga de la temporada següent.

Però més enllà del format de competició, el canvi més rellevant d’aquesta proposta (ha de ser aprovada definitivament pel comitè executiu de l’Eurolliga) rau en la classificació per al torneig. Un màxim de 16 equips tindran l’Eurocup assegurada amb llicències de tres anys (de la mateixa manera que passa amb l’Eurolliga), mentre que les places restants, amb un mínim de quatre, seran invitacions d’un any.

EL MORABANC, A L’EXPECTATIVA
Aquests canvis en els criteris de qualificació per a l’Eurocup deixen el MoraBanc en una situació d’incertesa, ja que després de quatre temporades consecutives la presència dels tricolors a la segona competició continental la temporada vinent és una autèntica incògnita. Sobre aquest canvi de format, el director general del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va explicar al Diari que “ens havia arribat que estaven mirant de fer canvis, i dins del que havien parlat ens havien comentat això que s’ha confirmat avui [per ahir] de manera oficial”, i va afegir que “els canvis sempre s’espera que siguin a millor per la competitivitat, però si sempre és complicat jugar-la, amb un format així hi haurà més sorpreses”.


Precisament en aquest sentit sembla complicat que el MoraBanc obtingui alguna de les llicències fixes de tres anys veient que entre els equips implicats de l’ACB hi ha València Basket, Unicaja o Penya. Tot i això, Solana no perd l’esperança i va manifestar que “veurem com queden les coses amb les llicències fixes, perquè això normalment es basa en els resultats dels tres últims anys a dins de l’Eurocup, així que no sé en quina situació quedarem”. A més, el director general va recordar que “per nosaltres, jugar competició europea és important i sempre ens ho hem guanyat esportivament, així que el que hem de fer és preocupar-nos del final de lliga i quedar com més amunt millor”.


Per últim, sobre la possibilitat de jugar la Champions si l’equip no té plaça per a l’Eurocup, Solana va afirmar que “sempre hem estat coherents i hem apostat per l’Eurocup tot i tenir l’opció d’haver jugat la Champions, i nosaltres intentarem mantenir aquesta idea”.

 
FAUSTO RUESGA S'INCORPORA ALS ENTRENAMENTS MENTRE L'EQUIP SEGUEIX TREBALLANT EN QUADRE
Fausto Ruesga va ser la principal novetat de l’entrenament d’ahir del MoraBanc Andorra al Poliesportiu d’Andorra. L’aler argentí va incorporar-se a les sessions preparatòries sota les ordres d’Ibon Navarro després d’arribar dijous i passar el pertinent reconeixement mèdic.
Amb la presència de Ruesga, el tècnic basc pot comptar amb set jugadors del primer equip, a més del jove Albert Pons, per preparar el proper partit de l’equip, la visita de l’FC Barcelona de Pau Gasol de diumenge 25 d’abril a les 12.30 hores al Poliesportiu. Navarro segueix treballant en quadre en espera que es recuperin els jugadors que van donar positiu per coronavirus. Amb els duels contra Unicaja, Fuelabrada i UCAM ajornats, la visita del conjunt blaugrana és la propera cita que tenen els tricolors al calendari, que s’hauria de poder disputar amb normalitat.

D’altra banda, l’entitat segueix en espera de rebre una resposta de l’ACB sobre la petició per allargar la data per acabar la lliga i evitar jugar nou partits en 22 dies, pels perills de lesions que comporta.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts