Olimpisme

La FAN vol una resposta per escrit del COA

L’organisme manté la posició de demanar dues invitacions per a Tòquio si no s’obté la mínima B

La FAN vol una resposta per escrit del COAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Natació (FAN) manté la posició en relació amb les invitacions pels Jocs Olímpics de Tòquio i ahir va demanar al COA que respongués per escrit a la seva carta després de la informació publicada pel Diari en què s’explicava que el Comitè Olímpic Andorrà no preveia atorgar-li les dues wild cards. La FAN, amb el suport de la Federació Internacional de Natació (FINA), havia enviat una missiva al COA en què demanava que tant Bernat Lomero com Nàdia Tudó representessin Andorra a la cita olímpica en el cas que no aconseguissin la mínima B per ser a Tòquio. En aquest escrit, la federació internacional assenyalava que Andorra podria tenir dues invitacions en natació per als Jocs (una de masculina i una altra de femenina) i animava que s’executés aquesta possibilitat, un fet que el COA no preveu.

En el comunicat públic de la FAN, l’organisme assenyala que “seguim plenament convençuts dels mèrits dels nostres nedadors per participar als propers Jocs Olímpics”, i afegeix que “la FINA confia també en les seves capacitats en haver-los concedit una beca que només s’entrega a aquells esportistes que es considera que estan a prop d’assolir la mínima B, concretament a aquells que es troben a menys d’un tres per cent del temps establert com a mínima B”. A més, la federació va afirmar que les conseqüències de la Covid van dificultar la preparació dels nedadors, ja que Tudó havia d’estar entrenant a Alemanya, i Lomero a Tailàndia, unes estades que no es van poder realitzar per la pandèmia.

La FAN també va argumentar que cada federació internacional defineix el seu sistema de classificació i que en el cas de la natació un terç de les places es dediquen a la universalitat, fet que dificulta poder classificar-se per marques. Per últim, la federació va revelar que el COA els havia comunicat verbalment el 2016 que l’obtenció d’una mínima B seria suficient per participar als Jocs de Tòquio. L’ens presidit per Joan Clotet va cloure que seguiran defensant els interessos de la natació amb l’únic objectiu que els esportistes representin el país amb orgull i responsabilitat.

LA SUSPENSIÓ DELS JOCS TORNA A SER "UNA OPCIÓ" PER LA COVID-19

El secretari general del partit que governa el Japó, Toshiro Nikai, va afirmar que la cancel·lació dels Jocs Olímpics “és una opció” en cas que segueixi empitjorant la pandèmia al país nipó. El líder del Partit Liberal Democràtic (PLD) va assegurar que “si arriba el moment que no es pot fer res més s’han de cancel·lar de forma decidida”, i va afegir que “si s’acaba estenent la pandèmia per culpa dels Jocs Olímpics, de què hauran servit?”. El govern nipó va endurir les mesures restrictives a la capital per l’avenç de la pandèmia les últimes setmanes.

tracking