El camp de l'FC Andorra haurà de ser de gespa natural

La nova Primera RFEF que ja té assegurada l’FC Andorra exigirà que els clubs tinguin estadis d’herba natural

El camp de l'FC Andorra haurà de ser de gespa naturalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tot i estar en plena lluita per classificar-se per al play-off d’ascens a Segona Divisió A, l’FC Andorra, especialment pel que fa a despatxos, ha de pensar en el futur, i és que ja sap que jugui on jugui la propera temporada (Primera RFEF o Segona Divisió A) haurà de fer canvis a les instal·lacions per poder complir les normatives de competició o, fins i tot, en el pitjor dels casos, podria haver de canviar de camp per disputar els seus partits.

A poc a poc es van coneixent detalls de la nova Primera RFEF (la categoria que ja té assegurada l’FC Andorra) i un d’aquests és que serà obligatori que els partits es disputin en estadis amb gespa natural. Així ho va confirmar el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, que també serà el màxim responsable de la categoria de nova creació per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol. El dirigent va assegurar en una entrevista al programa Marcador Catalunya, de Ràdio Marc Barcelona, que “exigirem que els camps siguin de gespa natural”. La Federació Espanyola traslladarà als clubs implicats en aquesta nova divisió, entre els quals l’FC Andorra, aquest i altres aspectes avui en una reunió que hi ha programada per conèixer les novetats sobre la Primera RFEF amb la presència de Joan Soteras. Aquesta obligatorietat significaria que l’FC Andorra no podria disputar els partits a Prada de Moles i hauria de buscar alguna solució, com ara traslladar-se a l’Estadi Comunal (únic de gespa natural del país), instal·lar gespa natural al recinte encampadà o buscar alguna alternativa fora del Principat.

Sobre altres novetats que es van coneixent d’aquesta competició, amb gairebé tota seguretat els grups no es crearan finalment per criteris geogràfics. En un primer moment estava previst que els 40 equips que disputaran la Primera RFEF es dividissin en grups nord i sud, tot i que finalment l’opció que guanya més pes és la de repartir els equips per sorteig pur, amb condicionants com fer caps de sèrie perquè el nivell dels dos grups estigui el màxim d’equilibrat possible. El sistema de competició serà amb dos grups de 20 equips en què el primer de cada grup pujarà a Segona A. Els equips classificats entre el segon i el cinquè lloc dels dos grups lluitaran per dues places d’ascens més en un play-off.

A Segona A, més exigències

En el cas de que l’FC Andorra s’acabés classificant enguany per al play-off d’ascens a Segona A i aconseguís pujar de categoria, els requisits pel que fa a estadi per competir al futbol professional espanyol serien encara més importants. Tant a Primera com a Segona Divisió espanyola no es permet jugar sobre gespa artificial (com a molt es deixa utilitzar una superfície híbrida), i hi ha l’obligatorietat de disposar d’un aforament mínim de 6.000 espectadors a Segona i de 15.000 seients a Primera. A més, la normativa de l’LFP (Lliga de Futbol Professional) obliga a tenir un mínim de quatre cabines de retransmissió per a ràdio i dues per televisió, a més de la instal·lació d’una UCO (unitat de control operatiu) on es controlen totes les càmeres de seguretat.

En el cas d’ascens al futbol professional, la Lliga Espanyola permet dos anys de moratòria per poder realitzar totes les modificacions necessàries. A més, dona facilitats als clubs que pugen al futbol professional amb la possibilitat de demanar un préstec sense interessos dels diners que correspon a cadascuna de les entitats en concepte de la recaptació de les travesses per fer les millores de seguretat als estadis.

CARLOS MARTÍNEZ SEGUEIX COM A PITXITXI EN SOLITARI DE LA SEGONA DIVISIÓ B AMB 13 DIANES

Carlos Martínez no va faltar diumenge a Vila-real a la seva cita amb el gol i segueix com a màxim golejador dels 102 equips que conformen enguany la Segona Divisió B amb un total de 13 dianes anotades en els 22 duels que ha disputat. El davanter de Mataró suma un gol més que els segons màxims anotadors de la competició, els jugadors dels filials del Betis i el Sevilla Raúl García i Ivan Romero, respectivament, que militen al grup 4 i que sumen 12 gols. Aquests són els tres únics jugadors que han superat la bar­rera de les deu dianes, ja que els màxims golejadors del grup 2 (Artola, Robert Navarro i Ángel) i els perseguidors del davanter tricolor al grup 3 (Rey Manaj, Salinas i Fran Navarro) en tenen nou, i als grups 1 i 5 els pitxitxis n’han fet vuit. A més, amb el gol a Vila-real Carlos Martínez està a només una diana dels 100 gols a la Segona B entre Gramenet, Olot, Vila-real B, Hèrcules i FC Andorra.

tracking