Esquí Alpí

Esquiadors de la FAE formen part d'un estudi científic per a la UB

L'última sessió d'entrenament d'Àxel Esteve, Carla Mijares, Àlex Rius, Ty Acosta i Xavi Cornella permet acumular dades sobre l'eslàlom

Esquiadors de la FAE formen part d'un estudi científic per a la UBDani Gavaldà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A principis d'aquesta setmana, els equips nacionals d'esquí alpí de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) van realitzar els últims entrenaments a Soldeu-El Tarter. Aquesta sessió va servir per realitzar un estudi científic sobre l'esquí alpí d'alta competició, sota el títol 'Aplicació dels sensors inercials a l’esquí alpí' i a càrrec de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i la Universitat de Barcelona (UB). Àxel Esteve, Carla Mijares, Àlex Rius, Ty Acosta i Xavier Cornella van formar part del treball, que va acumular dades sobre l'esquí en la disciplina tècnica.

L’estudi formarà part de la tesi doctoral de Carla Pérez-Chirinos, dirigida per Gerard Moras i codirigida per Josep Maria Padullés, i treballa sobre l’anàlisi per concretar com es comporten les variables cinemàtiques (velocitat i acceleració) en funció del nivell dels esquiadors, el nombre de baixades, el pendent de la pista, el tipus de traçat i les condicions de la neu.

tracking