Més facilitats per als clubs en les competicions internacionals

Els nens i nenes de la base de l’Enfaf seran reconeguts, a ulls de la UEFA, com a jugadors formats a Andorra

Més facilitats per als clubs en les competicions internacionalsFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) han arribat a un acord, mitjançant un conveni, que permetrà que a partir d’ara tots els jugadors i jugadores dels equips de la base de l'Enfaf siguin reconeguts per la UEFA com a futbolistes formats a Andorra.

La FAF va explicar ahir en un comunicat que aquest és un acord que porten treballant “des de fa temps per aconseguir l'aprovació d'un conveni tan peculiar dins el món del futbol com difícil d'aconseguir”. En aquest sentit, la federació exposa que la dificultat és deguda “que els equips de l'Enfaf estan establerts al Principat i gestionats per la FAF, però a l'hora estan afiliats i participen en les competicions que organitza l’RFEF”. Aquest acord serà una eina més que permetrà ampliar el ventall de jugadors formats a Andorra, ja que l’autorització de la UEFA que les jugadores i els jugadors de l'Enfaf siguin reconeguts com a futbolistes locally trained –formats localment– serà beneficiós per als clubs de la Lliga Multisegur que disputin les prèvies de la Champions League, l’Europa League o la nova competició continental, la Conference League a l'hora de fer les convocatòries. Segons recull la normativa de la UEFA al respecte, aquestes llistes permeten al clubs un màxim de 25 inscrits, amb 17 llicències lliures, quatre de formació al club i quatre més de formació a la federació –aquí entrarien els jugadors de l'Enfaf–, els quals aconsegueixen aquest estatus si compleixen, entre els 15 i els 21 anys, tres temporades completes jugant a clubs membres d'una mateixa federació, en aquest cas l’andorrana.

Aquest nou marc de la UEFA, aplicable a l'Enfaf, afecta tots els seus equips de les categories inferiors de futbol i de futbol sala, tant les masculines com les femenines.

L'UE S. COLOMA - PENYA ANDORRA, AJORNAT AL DIA 15

El partit entre l’UE Santa Coloma i la Penya d’Andorra corresponent a la darrera jornada de la fase regular de la Lliga Multisegur ha estat ajornat a petició de la Penya. El club que presideix Daniel Da Costa té dos jugadors positius per Covid-19 i dos més confinats en ser contactes directes d’altres afectats. Així, el partit es disputarà, finalment, el dijous 15 a les 20.30 hores a les instal·lacions de la Borda Mateu.

tracking