L'equip nacional torna al país per un positiu de coronavirus

Tota l’expedició de la FAM haurà de quedar aïllada un cop arribi al Principat

L'equip nacional torna al país per un positiu de coronavirusFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip nacional d’esquí de muntanya va haver de tornar ahir de Madonna di Campiglio (Itàlia), on estava disputant les finals de la Copa del Món, després que un dels esportistes fos diagnosticat com a positiu en Covid-19. L’equip va disputar dijous la primera de les curses, la prova esprint, i posteriorment un dels esquiadors va començar a trobar-se malament i va realitzar-se un test que va acabar confirmant que patia la malaltia.

Un cop es va conèixer aquesta circumstància, es va activar el protocol i es va prendre la decisió d’abandonar les finals de la Copa del Món i no participar a la cursa vertical que se celebrava ahir, ni a la prova individual programada per demà. Tota l’expedició que hi havia a Itàlia (formada per vuit esportistes, el seleccionador i un tècnic) van tornar ahir mateix cap el Principat, i quedaran aïllats als seus domicilis tal com marquen els protocols que estableix Salut, tot i que bona part de l’equip nacional té anticossos després d’haver patit ja la malaltia.

De fet, el d’ahir no és l’únic imprevist que ha patit l’equip nacional amb la Covid-19, ja que en una de les cites de la Copa del Món d’aquesta temporada als Alps francesos, dos dels esquiadors també van contagiar-se amb la malaltia. A més, tal com va explicar posteriorment el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, van infectar-se amb una variant de la soca brasilera i sud-africana, que no es va propagar posteriorment al país, ja que els dos afectats van ser aïllats ràpidament i es va poder tallar la transmissió.

tracking