Laporta arrasa i també guanya a Andorra

L’expresident de l’FC Barcelona guanya les eleccions al club català amb el 58 per cent dels sufragis i liderarà el club fins al 2026

Laporta guanya i també s'imposa a Andorra amb el 60% dels votscomú d'andorra la vella / tony lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Laporta va complir els pronòstics i serà el president de l’FC Barcelona fins al 2026 després d’imposar-se ahir a les eleccions del club blaugrana amb el 58 per cent dels vots. Les enquestes de les últimes setmanes ho presagiaven, el sondeig d’ahir a peu d’urna ho apropava i el recompte no va fer més que acabar certificant que l’advocat barceloní –que va fer un dels últims actes de campanya aquest dimecres al Parc Central d’Andorra la Vella– tornarà a comandar l’entitat barcelonina tal com ja havia fet anteriorment entre el 2003 i el 2010. El segon candidat més votat va ser Víctor Font amb un 32 per cent dels sufragis, mentre que Toni Freixa va ser tercer amb el 9 per cent dels vots.

Tot i que s’esperava que el nombre de votants fos relativament baix a causa de la pandèmia, el vot per correu i l’estat actual de l’entitat (en una de les pitjors crisis de la història), la participació va acabar sent de les més altes en uns comicis a la presidència blaugrana amb un 47 per cent del cens que tenia dret a vot.

Andorra segueix la tendència

Per primera vegada en unes eleccions a la presidència de l’FC Barcelona, les votacions es van celebrar de manera descentralitzada amb cinc seus a Catalunya (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa), i una a fora, la que es va instal·lar al país. A les dues meses electoral del Centre de Congressos de la capital es va seguir la tendència de la resta de votants d’arreu de Catalunya, i els socis que van votar a Andorra van optar majoritàriament per Joan Laporta amb 263 vots dels 442 que es van emetre, fet que suposa un 59,5 per cent dels vots.

El segon va ser també Víctor Font, amb un total de 128 sufragis (28,95 per cent), mentre que Toni Freixa va sumar-ne 41 (9,27 per cent). Per últim, entre els vots que es van registrar va haver-hi vuit en blanc i tres nuls. En total, van votar 442 persones, xifra que suposa el 62,69 per cent del cens de la seu d’Andorra. A aquesta xifra s’hi ha de sumar el quasi centenar de socis del país que van decidir exercir el seu dret a vot amb l’opció de votar per correu.

ENCANTATS DE VOTAR A CASA

Els socis andorrans de l’FC Barcelona (més d’un 1 per cent dels habitants del Principat ho són) estaven ahir com aquell nen que estrenava sabates noves, ja que per primera vegada podien votar a les eleccions a la presidència del club sense haver de sortir del país, en uns comicis marcats per la Covid. El Centre de Congressos de la capital, acostumat a fer de col·legi electoral a les eleccions Generals o Comunals, va acollir dues de les 156 meses electorals per als comicis del club blaugrana, una decisió que van celebrar la majoria dels presents a la votació. Entre els socis blaugrana que van anar desfilant pel Centre de Congressos, no van faltar algunes personalitats, com el tenor català Josep Carreras, l’exporter del club i actual entrenador de l’FC Santa Coloma, Albert Jorquera, l’exministre Jordi Cinca, l’expropietari de BPA, Higini Cierco, o el vicepresident del COA, Jordi Cerqueda. El matí al Centre de Congressos va ser ben tranquil, amb poca afluència, mentre que l’assumpte es va acabar aninmant des de primera hora de la tarda, quan l’afluència va anar pujant i les urnes es van anar omplint de vots amb un ritme molt més alt amb una participació que va superar el 50 per cent dels 705 socis amb dret a vot. Entre els presents, la majoria coincidia a valorar de manera positiva que el país fos una de les seus electorals, com en Jaume, que explicava que “m’ha agradat molt venir a votar aquí, això és internacionalitzar el Barça”, mentre que en Martí comentava després de votar al país que “poder votar a Andorra és un gran avantatge per a nosaltres, la veritat”. Però entre les 705 persones que podien exercir el seu dret a vot al país, no només hi havia andorrans o residents, ja que els socis podien canviar la seva adreça, com el cas del Robert, soci veí de la Seu d’Urgell que va arribar al Centre de Congressos en bicicleta i va aprofitar la sortida esportiva de diumenge per participar en les eleccions. L’altre gran intríngulis de la jornada electoral a més de la nova seu era l’estricte protocol Covid. Al Centre de Congressos només podien accedir els votants sense cap acompanyant (cadascú tenia una franja opcional de mitja hora per votar), l’espai estava ventilat, i hi havia una gran distància entre persones per garantir en tot moment les mesures de seguretat per evitar contagis. En total, votar no portava més de dos o tres minuts en funció de la cua. “Els protocols eren totalment adequats”, comentava el Martí, que destacava també que “era tot molt segur, no hi havia quasi ningú a part del personal necessari”.

Laporta guanya i també s'imposa a Andorra amb el 60% dels vots

Laporta guanya i també s'imposa a Andorra amb el 60% dels vots

Laporta guanya i també s'imposa a Andorra amb el 60% dels vots

tracking