Laia Sebastià suma la primera medalla nacional

Oriol Olm aconsegueix la quarta posició a la vertical sub-18 i torna a quedar a tocar dels llocs
de podi

Laia Sebastià suma la primera medalla nacionalFAM

Es repeteix la història. Oriol Olm va tornar a tenir a tocar el podi al Mundial d’esquí de muntanya Andorra Comapedrosa, però va finalitzar en quarta posició, de nou, a la cursa vertical sub-18 celebrada ahir a Arinsal. El jove esquiador va estar al grup capdavanter des de l’inici, però no va poder seguir l’austríac Nils Oberauer, que es va acabar proclamant campió del món, un cop va canviar el ritme. Jeremy Muriset i Luca Vanotti van atacar també al tram final i van deixar Olm, que va acabar entrant tot just a 15 segons del tercer, sense una plaça dins dels llocs d’honor. A més, els altres tres corredors de la FAM, Max Palmitjavila, David Rogé i Roger Turné, van entrar 23è, 24è i 25è, respectivament.

Tot i aconseguir una gran posició amb el quart lloc, Oriol Olm estava emprenyat després de la carrera i comentava al Diari que “no diré el nom, però quina ràbia que fa”, i tot seguit va afegir que “és esport i és així, estic a punt, estem al davant i demà tenim una altra oportunitat i intentarem no fallar”. Per últim, va assenyalar que “m’he quedat a no res, però és molt, no podia més. Ara estic amb moltes, moltes ganes, de la cursa individual i anirem per a totes”. També va referir-se a aquesta quarta plaça el vicepresident de la FAM, Josep Lluch, que va assenyalar que “valorem-ho com cal, acabar quart del món és espectacular”, i va cloure que “el més positiu és que l’Oriol està una mica entristit per no haver pujat al podi i això és bo perquè demostra que hi ha encara marge per recórrer”.

La nota positiva de la tercera jornada de Mundial va ser el podi de Laia Sebastià a la subcategoria sub-23 femenina, on va ser tercera (les sènior i sub-23 competien plegades i hi havia una classificació a part amb les sis joves). A la classificació absoluta, l’esquiadora va ser 18a i no es creia haver pujat al podi. “No m’ho esperava, he intentat guardar molt a la part baixa i m’ha funcionat i he arribat amb força”, va destacar Sebastià, que va afegir, visiblement emocionada, que “estic flipant i no m’ho crec”.

A la categoria masculina, el millor classificat va ser Sergi Casabella, que va entrar en 29è lloc, a poc més de quatre minuts del vencedor, Remi Bonnet. A més, David Albós va quedar-se a tocar del Top-30 amb la 31a posició. Per últim, Gerber Martín i Marcel Prat van entrar a la meta en 34è i 35è lloc, respectivament, mentre que Carles Serra va ser 42è. Sergi Casabella va explicar que “estic content, he pogut donar-ho tot i no he tingut cap moment de deixar-me anar”. Per últim, va afegir que “estic content, i després de córrer abans dimecres i ahir no puc demanar més”