Irineu Esteve acaba quinzè als 15 km d'Oberstdorf

Irineu Esteve acaba 15è als 15 quilòmetres estil patinador del Campionat del Món que s’està fent a Oberstdorf

Irineu Esteve acaba quinzè als 15 km d'OberstdorfNORDIC FOCUS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ja no és novetat que Irineu Esteve estigui cursa a cursa amb l’elit de l’esquí de fons i ahir va tornar-ho a demostrar amb una espectacular 15a posició (hi havia 106 participants) a la cursa dels 15 quilòmetres estil patinador del Campionat del Món d’esquí de fons d’Oberstdorf (Alemanya). La progressió del fondista és constant i aquest Top-15 és el millor resultat de la seva carrera en un Mundial absolut (havia estat vuitè i 12è en curses del Mundial júnior) en les set carreres que ha disputat fins al moment, i supera la 20a posició de l’esquiatló de Seefeld 2019.

Com és habitual en Esteve, va anar de menys a més per acabar situant-se entre els millors, passant en el 42è lloc al primer parcial, situat al quilòmetre 1,8, fins a acabar consolidant el 15è lloc en els últims tres quilòmetres de competició i mostrant-se en tot moment a prop dels primers llocs. El fondista va acabar la cursa amb un temps de 35’07”7, a poc més d’un minut (1’19”0) del vencedor de la prova, el noruec Hans Christer Holund, que va fer un crono de 33’48”7. El domini va ser complet per als esquiadors del país nòrdic, ja que Simen Hegstad Krueger i Harald Oest­berg Amundsen, també noruecs, van completar els llocs de podi per davant de dos russos, el líder i màxim dominador de la Copa del Món d’esquí de fons, Alexander Bolshunov, i Artem Maltsev, que competeixen sota bandera de la federació i no del país per les sancions a Rússia en matèria antidopatge.

Però més enllà del 15è lloc en si, el mèrit d’Esteve va ser, a més, pel fet de deixar enrere estrelles de l’esquí de fons mundial que tenen millor rànquing que el fondista de la FAE com, per exemple, el francès Maurice Manificat, o els finlandesos Perttu Hyvarinen i Iivo Niskanen. De fet, aquest últim és actualment el vuitè a la general de la Copa del Món en la distància de 15 quilòmetres.

Un cop finalitzada la prova, Irineu Esteve va manifestar que “crec que podem estar molt contents de la cursa, ha sortit tot bastant bé”, i va afegir que “els esquís eren ràpids, després les sensacions han estat força bones i veurem què passa les pròximes curses”. També va fer una valoració més que positiva el tècnic de la FAE Joan Erola, que va assenyalar que “crec que ha estat una molt bona cursa de l’Irineu. Ha sigut una setmana una mica complicada perquè arrossegava una mica de molèsties a l’esquena i no ha sigut fàcil per a ell poder recuperar-se psicològicamet i físicament per poder preparar la carrera”. A més, l’entrenador de la FAE va agregar que “ho ha fet molt bé, s’ha sobreposat molt bé als problemes físics que arrossegava i ha esquiat molt bé tota la cursa”. Per últim, Joan Erola va cloure sobre la cursa d’ahir d’Esteve que “podem estar molt contents, perquè aquest és, fins ara, el millor resultat que ha fet Irineu en un Mundial”. També des de la FAE, Carles Visa va destacar que “el quinzè lloc al Mundial, simplement, és brutal. Felicitats Irineu i bravo a l’equip”.

Irineu Esteve té encara pendent una cursa d’aquest Campionat del Món, i després del 21è lloc a l’esquiatló de dissabte passat, i la 15a plaça als 15 quilòmetres patinadors d’ahir, diumenge disputarà la cursa dels 50 quilòmetres clàssics amb sortida en massa a les 13.00 hores. Les proves de 50 quilòmetres no són l’especialitat del fondista i l’últim Mundial va aconseguir el 29è lloc en aquesta prova.

AXEL ESTEVE ACABA 2È AL GEGANT DE PPOZZA DI FASSA

Axel Esteve va finalitzar en 23è lloc al gegant del Campionat de Letònia celebrat a l’estació italiana de Pozza di Fassa. L’esquiador va fer un registre d’1’41”38 i va arribar a 2”31 del vencedor de la prova, que va ser el lituà Andrej Drukarov. També va disputar la cursa Àlex Rius, que va acabar força més endarrerit amb un registre d’1’45”83, a 6”76 del gua­nyador. A més, ni Íria Medina ni Carla Mijares van poder completar la primera mànega de l’eslàlom FIS celebrat a l’estació francesa d’Alpe d’Huez. La guanyadora va ser l’esquiadora local Kenza Lacheb. D’altra banda, avui s’estrena la representació nacional al Mundial júnior de Bansko amb el gegant masculí amb Xavi Cornella. L’esquiador disputarà demà l’eslàlom i Carla Mijares competirà la setmana vinent.

tracking