La prova d'esprint estrena el Mundial Andorra Compapedrosa

180 corredors de 18 països participaran al Campionat del Món fins dissabte

La prova d'esprint estrena el Mundial Andorra CompapedrosaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Mundial d’esquí de muntanya Comapedrosa Andorra donarà avui el tret de sortida amb la cursa esprint. En total, uns 180 corredors de 18 països participaran fins dissabte a les diferents carreres (esprint, relleus, vertical i individual) d’un Campionat del Món que ve marcat per les mesures de seguretat i per l’estricte protocol per mantenir tots els participants en un format bombolla. És per això que serà obligatori haver passat una prova PCR o TMA per acreditar-se, hi haurà tests d’antígens al llarg de la setmana i serà obligatori utilitzar la mascareta. A més, Josep Marticella, director del Mundial, va explicar que “reduirem al màxim el contacte físic”, i va demanar “no venir a l’esdeveniment”. De fet, totes les proves es podran veure en streaming.

L’acte de presentació celebrat al matí va comptar amb el cap de Govern, Xavier Espot, que va destacar la “satisfacció de tenir grans esdeveniments tot i la Covid-19”, i la cònsol major de la Massana, Olga Molné, que va assenyalar que “aquest és un esdeveniment consolidat amb 10 Copes del Món, diversos Europeus i aquest segon Mundial”. Totes dues autoritats van coincidir a destacar la figura de Jaume Esteve, expresident de la FAM que va morir al gener, i el vicepresident de l’ens, Josep Lluch, va destacar que “tot el que organitzem no hauria estat possible sense ell, i no seríem un referent de l’esquí de muntanya sense ell”, a més de destacar que “és una feina d’equip, però si estem fent això avui és per la seva participació i voluntat, i no podem deixar de tenir-lo molt present”.

La cerimònia d’inauguració del Campionat del Món que va fer-se a Arinsal a la tarda també va comptar amb un homenatge a Esteve amb un emotiu minut de silenci. A més, van realitzar-se els habituals parlaments i la desfilada de les delegacions.

Volen pujar el Compapedrosa

En l’àmbit esportiu, el principal dubte té a veure amb el recorregut de la cursa individual de dissabte, ja que la voluntat de l’organització és pujar el cim del Comapedrosa, però el director de cursa, Carlo Ferrari, va admetre que “tenim aquest somni, però no és fàcil perquè amb la sorra, la neu s’ha desfet més ràpid que de costum. No llancem la tovallola i esperarem fins dijous”.

A més de la prova esprint que obre avui el campionat, demà hi haurà la cursa per relleus, dijous es farà la prova vertical i el Mundial es tancarà dissabte amb la carrera vertical.

tracking