Gutiérrez ho deixa després de 18 anys de carrera

L’esquiadora posa el punt final després de 18 anys de carrera. Assegura que ho estava pensant des de fa temps, admet que l’autopressió imposada l’ha perjudicat i la FAE li ofereix seguir-hi vinculada

Gutiérrez ho deixa després de 18 anys de carreraAGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Punt final. Mimi Gutiérrez va anunciar ahir que penja els esquís amb 32 anys i que es retira de la competició després de més de mitja vida com a esquiadora a la FAE. Va debutar al circuit FIS el desembre del 2003 en un gegant celebrat al Pas de la Casa que va guanyar, i el final va arribar dissabte 20 de febrer amb la disputa de l’eslàlom del Campionat del Món de Cortina d’Ampezzo, a Itàlia. Enmig, nou curses olímpiques en tres Jocs d’hivern diferents, 13 proves en set cites del Campionat del Món, i 62 participacions al circuit de la Copa del Món, a més de 131 curses de Copa d’Europa amb dos podis, i 150 carreres FIS amb 17 victòries i 26 podis més.

La ja exesquiadora va comunicar la decisió en una emotiva compareixença celebrada a la seu de Crèdit Andorrà, patrocinador de la secció d’alpí, en un acte que va comptar amb la presència de la seva família, a qui ho va agrair en diversos moments, a més del president de la FAE, Josep Pepi Pintat; el gerent de la FAE, Carles Visa; el director de la secció d’alpí de la FAE, Max Tissot; el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i el director de comunicació corporativa, màrqueting i transformació digital clients de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas. Gutiérrez va explicar que la decisió de retirar-se no va ser ni de bon tros en calent després de la participació al Mundial o del desenvolupament de la temporada, sinó que Gutiérrez va explicar que “no es pren d’un dia a l’altre”, i va argumentar que “físicament el cos començava a demanar baixar de ritme i mentalment també”. De fet, sobre l’aspecte mental va destacar que “em vaig fer la promesa que el dia que arribés a casa, deixés les maletes i pensés que no volia tornar a marxar ho deixaria, i això va passar-me fa un mes”. Per últim, la ja exesquiadora va cloure que “cap esportista és etern, crec que era el moment del final perquè són molts anys i no hi ha un únic motiu, són molts”.

Des de fa uns quants anys, Mireia Gutiérrez treballava l’aspecte psicològic (tal com havia explicat en diverses ocasions), especialment la pressió. De fet, ahir a la compareixença que va fer a la seu de Crèdit Andorrà per anunciar el seu adeu va admetre que “crec que la pressió en l’àmbit mental ha pogut amb mi molts cops. A moltes curses on havia de donar la talla i el màxim de mi la pressió m’ha passat factura”.

Més de 17 anys de carrera donen per a molt, però per sobre de tot Mimi va destacar que “em quedo amb totes les persones que m’enduc, i si hagués de triar un moment seria amb el Top-20 a la Copa del Món de Zagreb”. A més, va agregar que “no em retrec res perquè seria de covard, he donat el màxim i no canviaria res perquè penso que m’hi he deixat la pell dia a dia”.

Descans i a seguir amb l’esquí

El futur de Mimi Gutiérrez passa per seguir vinculada al món de l’esquí, tot i reconèixer que “ara vull tenir un temps de descans perquè he d’estudiar”. De fet, durant la compareixença d’ahir va arribar l’oferta de la FAE, i és que el gerent Carles Visa va explicar que “té les portes perquè necessitem aquest bagatge i aprenentatge que ens agradaria molt que pogués transmetre. Ara ha d’estar tranquil·la i quan vulgui ens asseurem i parlarem”.

Precisament des de la FAE, el president, Pepi Pintat, li va entregar una placa de reconeixement i va declarar que “és una gran professional i la trobarem molt a faltar”, a més d’afegir que “quan puguem li farem un comiat com es mereix”. En aquesta línia, el gerent de la FAE, Carles Visa, va destacar que “sempre ho ha donat tot, no li podem retreure res i hem d’estar molt orgullosos”. A més, va cloure que “marxa la nostra millor corredora”. Per últim, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va assegurar que “només puc donar-te les gràcies per l’orgull que ens has fet sentir”.

tracking