Surf de neu

Maeva Estevez acaba quarta a Reiteralm

Aquest resultat permet l’andorrana mantenir el segon lloc a la general de la Copa d’Europa

Maeva Estevez acaba quarta a Reiteralm@NIENKEPOLLSBX

Maeva Estévez va acabar en quarta posició la segona Copa d’Europa de boardercross a l’estació de Reiteralm (Àustria). Després que dissabte la surfista andorrana acabés segona, ahir va tornar a classificar-se per a la final, la cinquena consecutiva d’una cita continental -s’han disputat set curses- i va demostrar trobar-se en un gran punt de forma que li permet lluitar per estar amb les millors d’Europa.

n les qualis, l’andorrana va fer el sisè temps amb una baixada ràpida amb una petita errada a un peralt que li va frenar una mica. Estevez va aconseguir guanyar la ronda de quarts de final, es va imposar també a semifinals, i a la final va tenir de rivals a les franceses Margaux Herpin i Chloe Passerat, i a la suïssa Aline Albrecht. En la baixada decisiva, l’andorrana va caure i va acabar quarta. Va sortir malament, quarta, tot i que recuperava una plaça al primer peralt. Al segon peralt totes les rivals estaven fent la bona línia i va prendre una decisió precipitada de ficar-se a l’intern i tot i posar-se primera, com que no era la línia ràpida, les rivals la van avançar de seguida. A l’entrada del tercer peralt anava quarta i en arriscar, va caure a una de les portes i va quedar fora. La guanyadora va ser Herpin, seguida de Passerat i Albrecht.

Segona de la general

Amb aquesta quarta plaça, Estevez es manté segona a la classificació general provisional de la Copa d’Europa, amb 380 punts. La francesa Margaux Herpin segueix líder, amb 479 i tercera és la italiana Caterina Carpano, amb 312 punts. Maeva va reconéixer que el fet de caure “és el que a vegades passa quan has d’arriscar”. Tot i lamentar la caiguda, Estevez va destacar que “estic una mica decebuda perquè estava en una bona línia. He estat a cinc finals de Copa d’Europa i per tant no puc no estar contenta, però em fa ràbia no haver-me donat l’opció d’estar al podi”. L’andorrana subratlla que “no ha estat possible el podi però el més important és que segueixo segona de la classificació general. M’allunyo una mica de la primera, però la tercera i la quarta s’allunyen de mi també”. La rider andorrana tornarà a la competició el cap de setmana del 6 i 7 de març, a la Copa d’Europa de Gargellen (Àustria).

ÀLEX RIUS, 31È A LA COPA D'EUROPA D'ESLÀLOM

L’estació alemanya d’Oberjoch va poder celebrar ahir la Copa d’Europa d’eslàlom masculí, amb la participació d’Àlex Rius i Àxel Esteve. Rius va ser 31è després d’una primera mànega que completava en la 35a posició, i una segona en què va caure, amb un crono total de 2’09”01, a 14”39 del guanyador, el noruec Jonathan Nordbotten, que es va imposar amb 1’54”62. Per la seva part, Àxel Esteve no va poder completar la primera mànega d’una Copa d’Europa que va estar marcada pel mal temps de dissabte que va impedir fer la primera cita marcada al calendari i només es va fer la d’ahir.