x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Esquí de muntanya

Tret de sortida del Mundial Comapedrosa Andorra amb homenatge a Esteve

Demà es farà la primera cursa, i totes les carreres es veuran en 'streaming'
Homenatge a Jaume Esteve

Homenatge a Jaume Esteve

Durant la inauguració dels Mundials s'ha realitzat un minut de silenci en memòria de l'ex-president de la FAM.

Un instant de la inauguració del Mundial, aquesta tarda a Arinsal.

un instant de la inauguració del Mundial, aquesta tarda a Arinsal

Un instant de la inauguració del Mundial, aquesta tarda a Arinsal.

Fernando Galindo
Un instant de la presentació del Mundial, aquest matí.

Mundial Comapedrosa Andorra Xavier Espot Olga Molné

Un instant de la presentació del Mundial, aquest matí.

Eduard Comellas/Comú de La Massana
Actualitzada 01/03/2021 a les 18:26
La competició al Campionat del Món Comapedrosa Andorra d'esquí de muntanya no començarà fins demà però avui ja s'ha donat el tret de sortida a l'esdeveniment de manera oficial. Al matí s'ha realitzat la presentació amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major de la Massana, Olga Molné, i a la tarda, s'ha dut a terme la inauguració amb la desfilada de les delegacions dels diferents països a Arinsal. En aquest punt s'ha fet un sentit minut de silenci en memòria de l'ex-president de la FAM, Jaume Esteve, mort durant el gener i un dels màxims exponents de l'evolució de l'esquí de muntanya al país. En aquest sentit, el vicepresident de la FAM, Josep Lluch, ha assenyalat aquest matí que "tot el que organitzem no hauria estat possible sense ell, i no seríem un referent de l'esquí de muntanya sense ell. Això és una feina d'equip, però si estem fent avui és per la seva participació i voluntat, i no podem deixar de tenir-lo molt present".

Bombolla de seguretat
Un total de 180 corredors de 18 països participaran al Mundial Comapedrosa Andorra, que tindrà com a epicentre a Arinsal. Degut a l'actual situació sanitària, s'ha creat una bombolla de seguretat amb l'objectiu de fer uns Mundials amb zero contagis, i serà obligatori haver passat una prova PCR o TMA per acreditar-se, hi haurà tests d'antígens al llarg de la setmana, i serà obligatori l'us de la mascareta excepte en els moments de cursa. Des de l'organització s'ha explicat que es vol reduir al màxim el contacte físic, i s'ha demanat que el públic no vagi a l'esdeveniment, ja que les quatre curses es veuran en streaming, i la Vertical es podrà veure també per Andorra Televisió.


El programa de competició arrencarà demà amb la prova esprint i dimecres amb la de relleus, dijous serà el torn de la vertical, i dissabte es tancarà el Mundial amb la prova individual. En aquesta cursa hi ha la voluntat d'assolir el pic del Comapedrosa durant el recorregut, però el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari, ha explicat que "no és fàcil perquè la sorra caiguda les últimes setmanes ha fet que la neu es desfaci més ràpid del que és habitual".


Durant l'acte de presentació del Campionat del Món també s'ha destacat la figura de l'ex-president de la FAM, Jaume Esteve, mort durant el gener i un dels màxims exponents de l'evolució de l'esquí de muntanya al país. En aquest sentit, el vicepresident de la FAM, Josep Lluch, ha assenyalat que "tot el que organitzem no hauria estat possible sense ell, i no seríem un referent de l'esquí de muntanya sense ell. Això és una feina d'equip, però si estem fent avui és per la seva participació i voluntat, i no podem deixar de tenir-lo molt present".
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts