Surf de neu

Maeva Estevez, segona a la Copa d'Europa

La surfista andorrana acaba segona a la primera cita de Reiteralm i puja una posició a la general

Maeva Estevez, segona a la Copa d'EuropaFAE

Maeva Estevez va aconseguir ahir la segona posició a la primera de les dues cites de la Copa d’Europa de boardercross que, aquest cap de setmana, tenen lloc a Reiteralm (Àustria). D’aquesta manera, a més, l’andorrana se situa segona de la general de la Copa d’Europa amb 330 punts.

Estevez va tornar a pujar al podi, per tercera vegada consecutiva, a la Copa d’Europa. L’andorrana va ser segona per darrera de la francesa Margaux Herpin, que és la líder de la general, i per davant de la txeca Sara Strnadova, tercera, i l’holandesa Poll Nienke, quarta. La qualificació de la surfista andorrana no va ser bona, massa passiva i sense anar a l’atac, la qual cosa s’ha notat en la qualificació, on ha acabat 10a. En quarts de final, l’andorrana va fer una molt mala sortida i es va situar tercera. Al primer peralt seguia tercera, però al segon va aconseguir fer una molt bona línia que li va permetre agafar molta velocitat, posicionant-se segona a la sortida. Anava en aquesta posició amb velocitat i amb paciència, i finalment li va anar bé perquè a l’últim peralt es va posar primera. A semifinals, Estevez va fer una bona sortida que la va deixar primera, una posició que va poder mantenir fins al final. A la final, la rider de la FAE tenia “el nervi que podia fer les coses bé”, segons va explicar. La cursa va ser molt disputada, amb un frec a frec amb Margaux Herpin, companya d’equip d’Estevez. “Porto quatre Copes d’Europa seguides arribant a la final. Estic molt contenta. Avui [per ahir] tot ha anat bé, menys la quali, on m’ha faltat donar més ganes. Ara a per més” va explicar Estevez.

IRINEU ESTEVE, 21È I CAROLA VILA, 41A, A OBERSTDORF

Ahir es va disputar la primera cursa dels Campionats del Món d’esquí de fons amb representació andorrana a l’estació d’Oberstdorf, a Alemanya. Irineu Esteve va ser 21è a la prova skiathlon, amb 15km clàssics i 15km patinadors, mentre que Carola Vila ha acabat 41a en la mateixa prova femenina, amb 7,5 i 7,5km. Esteve va fer un temps de 3h36’1 del guanyador, el rus Alexander Bolshunov, que va guanyar amb 1h11’33”9. L’andorrà va estar rodant amb els millors però va perdre el grup dels vint primers a tres quilòmetres del final, i ja no va poder recuperar el terreny cedit. Vila, per part seva, va acabar a 6’20”2 de la guanyadora.