L'FC Andorra guanya el Prat (3-0) i es col·loca colíder

L’equip tricolor factura davant el Prat el triomf més convincent del curs amb un Iker Goujón fantàstic

L'FC Andorra guanya el Prat (3-0) i es col·loca colíderFernando Galindo

Iker Goujón ha rebut tones d’autoestima amb l’arribada de Sarabia. El tècnic basc sembla haver apadrinat el de Reus des del primer dia i l’extrem el va respondre ahir amb un simposi de talent. Amb un somriure il·luminat quan trepitja la gespa, Iker va forçar el penal que va destapar el partit davant el Prat, va signar el segon gol amb una acció per emmarcar i va assistir Bover pel tercer. Una victòria, la de l’FC Andorra davant l’AE Prat, tamnta folgada i convincent com terapèutica (3-0).

Va sortir imperatiu l’Andorra, monopolitzant la pilota, però amb certs problemes per aplicar una interessant velocitat d’execució. El Prat té molt bé apresa la fórmula i el grup de Pedro Dólera, ben abrigat des de l’inici amb tres centrals -Figueras, Martos i Perone-, va saber curtcircuitar el govern tricolor. Molta xerrameca a la bola, però poca rima i els de Sarabia que no van encertar a enfocar Craviotto fins al minut 29 quan Saverio va enviar massa alt un xut amb verí. Abans, poc més que l’escuma d’Iker i de l’extrem equatorià i alguna excursió escadussera de Bover. Blindat l’equip pratenc, alguns desajustos involuntaris i l’aplicació tricolor amb pilota va acabar per inclinar el camp. Iker Goujón, amb una rosca deliciosa amb l’esquerra, després d’una agitació de Saverio que va llepar el travesser, i un xut de Riverola van ser el preludi del gol de Carlos Martínez, de penal (45’), que va tancar un primer acte de més fogueig que confeti.

L’Andorra va tornar de l’interludi amb el radar amenaçant la parcel·la pratenca i va peritar la victòria amb el fil del migcamp, Rai, Riverola i un Bover més alliberat. Sense regalar una alenada, el grup de Dólera assaltava com un comboi cada control suat dels tricolors, cada esquerda, i ben bastits i cordats al voltant de Craviotto s’aplicaven per fer descarrilar cada escomesa. Va ser en el punt just de cocció, quan el Prat es va obrir i va voler arriscar, el moment en què li va sonar el despertador a l’Andorra. Iker Goujón va crear una obra d’art, es va crear l’espai, es va regirar i va enviar una paràbola fantàstica a l’escaire de Craviotto (2-0). L’equip tricolor, poc després, va convertir el triomf en burocràtic amb el tercer bingo, la cirereta de Rubén Bover. Iker Goujón, omnipresent, va citar el capità amb el porter pratenc i el 21 tricolor va precintar l’enfrontament (3-0) al minut 70. Un triomf per creure i per exorcitzar alguns fantasmes.

EL VESTIDOR

“Necessitàvem una victòria així”

EDER SARABIA. El tècnic de l’FC Andorra visiblement satisfet per la victòria “merescuda” de l’equip. Sarabia va explicar que “necessitàvem una victòria així perquè estàvem fent les coses molt bé i, a banda del joc, hem generat bastant i hem estat encertats”. L’entrenador basc va reconéixer que l’Andorra “s’havia mostrat superior” al Prat i que l’equip havia sabut “tenir paciència” a la primera part per obrir el marcador.