Castigat amb 16 partits per insultar l'àrbitra

El comitè de competició castiga amb 16 partits Ricardo Ferreira, el futbolista del Ranger’s que va insultar l’àrbitra Marta San Juan

Sanció exemplarFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comitè de competició, òrgan independent de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), no ha tingut pietat del futbolista del Restaurant Càmping Valira Ranger’s FC Ricardo Ferreira i l’ha sancionat amb 16 partits. El jugador va ser expulsat amb vermella directa després d’un incident en què es va veure involucrat un cop finalitzat el partit de la Lliga Unida que va enfrontar el seu equip amb la UE Santa Coloma B i que va ser xiulat per una tripleta arbitral femenina, encapçalada per Marta San Juan. Un càstig dur i exemplar que mantindrà Ferreira allunyat dels terrenys de joc fins ben entrada la propera tempo­rada.

Les tres àrbitres i el cap de designació arbitral, José Barbosa, van reconèixer al Diari els fets i els insults que va rebre San Juan i que han portat competició a sancionar el jugador amb aquesta quantitat de partits. El comitè desglossa els 16 enfrontaments de càstig de Ricardo Ferreira en dos apartats. El primer, una sanció de quatre partits per la vermella directa i per “insultar o ofendre l’àrbitre, àrbitres assistents, directius o autoritats esportives, si fos de manera reiterada i especialment ostensible, llevat que constitueixi falta més greu”, tal com assenyala l’article 65b del codi disciplinari. Els altres 12 partits corresponen “al fet d’amenaçar o coaccionar de manera o en termes que revelin la intenció de dur a terme aquest propòsit, així mateix, del fet que es consideri infracció de més entitat, àrbitres, assistents, directius o autoritats esportives”. El seu club, el Ranger’s, accepta la dura sanció, tot i considerar-la “exagerada”, i no estudia cap mesura ni cap acció per recórrer la sanció. El delegat, Joel Carmona, va reconèixer al Diari que “l’acta que redacta Marta San Juan és correcte, però hi ha matisos que no. Per exemple, l’ordre que s’exposa dels fets, l’ordre del que va passar no és el correcte”. Tot i això, Carmona va revelar que “en tot cas, independentment del que hagués sortit a l’acta , nosaltres com a club ja havíem decidit aplicar una sanció de partits al jugador, deixar-lo un temps a la nevera, com se sol dir”. El delegat del Ranger’s va afegir que “som un club humil i econòmicament no li imposarem cap càstig, però sí que entenem que s’haurien de posar partits de sanció al jugador”.

Després que es fes públic el càstig per a Ricardo Ferreira, el futbolista del Ranger’s va demanar al club el document, l’acta del partit on estan reflectits els fets i els insults, i està estudiant posar el cas en mans dels seus advocats ja que, segons la seva opinió, els incidents no es van desenvolupar com s’assenyala a l’acta. Admet alguns dels insults, però en cap cas que l’autor dels més greus i les amenaces hagi estat ell.

En qualsevol cas, la resolució del comitè de competició d’aplicar un càstig de 16 partits al jugador del Ranger’s no hauria de tenir més recorregut en l’àmbit federatiu, ja que el club no pensa recórrer contra la sanció. Tot i que sembla complicat, el jugador treballarà per rebaixar el càstig.

tracking