Reportatge

Tornar a competir

Demà s’obre el cel per a les jugadores de l’Enfaf femení. L’equip que dirigeix José Antonio Martín rebrà el Palautordera a la Borda Mateu, en el partit que suposa el retorn a la lliga de Preferent després d’un aturada de quatre mesos per la situació sanitària.

Tornar a competirFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquell somriure innocent, les papallones a l’estómac, els nervis davant quelcom un xic incontrolat. El premi a molts mesos de treball en silenci arriba demà. Torna la lliga de Preferent, torna la pilota a rodar i l’Enfaf femení torna a competir. El rival de les andorranes serà el CF Palautordera, un habitual de la categoria, que visitaran la Borda Mateu a les 16.30 hores.

“La sensació de poder tornar a jugar és el més important de tot”, coincideixen totes les jugadores. “Estem superil·lusionades per poder tornar a jugar i més en aquesta categoria [Preferent], ja que feia molts anys que anàvem al darrere de poder fer-ho”, introdueix la jugadora Andreina Silva. “També estem una mica a l’expectativa per saber què ens trobarem”, afegeix el tècnic, José Antonio Martín. La reactivació del campionat comporta un canvi de format, més reduït i exigent, que dona menys marge d’error. 17 jornades, 16 en el cas de les andorranes, però que no sembla amoïnar gaire Martín. “No em preocupa que es jugui només a una volta. La situació serà la mateixa per a tots els equips i les condicions són iguals, així que no ens afectarà perquè el més importar era poder competir.”

Un partit jugat a l’octubre

Per a l’Enfaf serà una reactivació competitiva, ja que sí que va disputar la primera jornada de lliga, el 4 d’octubre, amb derrota al Municipal de la Verneda contra la Fundació Júpiter (1-0). “Veiem la llum al final del túnel”, remarca la portera, María Cardoso. “Evidentment, estem molt contentes per poder jugar, pèro també una mica nervioses, perquè sabem que serà una lliga que ens exigirà molt”, exposa una altra jugadora, Sònia Carrancà. Assenteix l’Andreina afegint que “sí, sabem que serà dur, però després d’entrenar tants mesos sabent que el cap de setmana no teníem partit, ara la nostra motivació és màxima”. María Cardoso recupera el fil i destaca que “hem tingut la sort aquests mesos de restriccions de poder entrenar al camp, com a equip, i de no perdre les sensacions de tocar pilota, fer pinya i treballar l’aspecte tàctic i tècnic”. En aquest sentit, la portera de l’equip destaca que “ens sentim una mica privilegiades perquè a Catalunya han estat molt més temps aturades”. Entrenar tenint un objectiu, el dels punts en joc, és l’al·licient principal per a les noies de José Antonio Martín. Els primers tres per a les andorranes es posen demà sobre la gespa.

tracking