x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Toni Bou

“És positiu tenir dues curses del Mundial a casa”

Toni Bou afronta amb incertesa un nou curs que tornarà a estar marcat per les afectacions de la pandèmia i veu lluny la retirada
Toni Bou posant per al Diari al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

“És positiu tenir dues curses del Mundial a casa”

Toni Bou posant per al Diari al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/02/2021 a les 06:52
El resident Toni Bou fa balanç d’un 2020 complicat, i analitza com es presenta el futur, a més de fer balanç de la seva vida al país o del projecte de Territori Toni Bou a Naturlandia.

El 2020 no va ser fàcil per a vostè per la Covid-19 i per la lesió que va patir, però imagino que amb dos mundials la valoració ha de ser positiva.
Sí, va ser un any estrany pel coronavirus, però esportivament parlant va ser molt positiu, més enllà de la lesió just després del confinament. Al Mundial indoor vam guanyar totes les curses, i a l’outdoor també va ser molt positiu guanyant-lo a falta d’una cursa per acabar. Va ser un any molt bo i ara tenim ganes de tornar-hi.


La primera prova del Mundial ‘outdoor’ està prevista al Japó al maig, creu que es podrà fer?

Ho veig complicat, i més al Japó tal com estan les coses, ja que fins i tot i ha dubtes pel que fa a la celebració dels Jocs de Tòquio.

I com afronta la temporada?
Hem de ser realistes, sembla que hi haurà un altre campionat curt amb curses dobles i que fins al juny no començarem. És un any difícil per a tots, sobretot per als organitzadors, i ens adaptarem al que sigui.


Preveu un frec a frec amb Adam Raga com últimament?

Pot haver-hi sorpresa si els pilots joves han aprofitat tot aquest temps per fer bons entrenaments. I més amb campionats curts, ja que s’obre el ventall per a possibles sorpreses, i crec que els joves aniran a més.

Com es manté la gana després de 28 títols mundials?
És difícil, i més quan acabes un any tant positiu com el passat, tornar a començar de zero és molt dur, però també és la motivació de l’esportista de continuar i seguir progressant.


Si guanya els dos títols enguany en tindria trenta. És un bon moment per retirar-se o encara creu que té corda per a anys?
L’aturada per la Covid-19 m’ha donat temps per pensar i m’he adonat que el trial m’agrada molt i en gaudeixo. Mentre m’ho passi bé, seguiré, però és evident que per l’edat això arribarà un moment que s’acabarà, sobretot per les lesions perquè soc un pilot agressiu, i això passa factura, però de moment estic bé, mentalment molt fresc i amb ganes de seguir.

Andorra tornarà a tenir dues curses del Mundial, content per córrer a casa?
Supercontent. És important tenir una cita del Mundial indoor i una de l’outdoor, és un desplaçament curt, també és el lloc on entreno, i tot i que en algun moment pot suposar pressió extra és positiu tenir dues curses a casa, i estic molt content que torni a estar al calendari.

Ja fa uns quants anys que viu al país. Com s’hi sent?
Em sento molt content, la veritat. Gairebé soc un andorrà més, estic molt content del dia a dia i de com es viu aquí perquè és molt tranquil per als esportistes i s’hi viu molt bé, i gaudeixo molt.

Com es troba el projecte del Territori Toni Bou de Naturlandia?
Naturlandia s’ha vist molt afectada per la pandèmia i la meva és una zona d’entrenament que si havia de viure d’alguna cosa és molt difícil. Penso que té futur, hi ha opcions, i que un cop arrenqui amb excursions o altres coses pot ser un gran projecte, però ja se sabia que mentre jo estigués en actiu seria difícil, i més amb el coronavirus.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts