reportatge

Quan Gasol dominà Andorra

El flamant fitxatge de l’FC Barcelona tornarà a Andorra per enfrontar-se al MoraBanc 24 anys després de protagonitzar una exhibició en el duel d’equips júnior disputat al Lycée l’any 1997, en el qual va acabar amb 21 punts.

Quan Gasol dominà AndorraARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El món de la Lliga ACB, i del bàsquet mundial, va embogir ahir amb la confirmació del retorn de Pau Gasol a l’FC Barcelona 20 anys després. El millor jugador de la història del Barça torna a la disciplina blaugrana i, si tot va bé, també vestirà la samarreta del club que el va veure créixer a Andorra, en el duel previst el 25 d’abril entre el MoraBanc Andorra i l’FC Barcelona al Poliesportiu. El club tricolor va donar la benvinguda al jugador a les xarxes socials amb un dels seus habituals vídeos en to humorístic, a més de publicar una piulada expressant que “serà un honor competir contra aquest tros de llegenda/mite. El dia 25 d'abril t'esperem aquí a dalt”.

Pero aquesta no serà la primera vegada en què Pau Gasol vestirà la samarreta blaugrana a Andorra, i és que el dia de Tot Sants del 1997, el gran dels Gasol va demostrar als jugadors del júnior del MoraBanc, el llavors BC Vallgas Andorra) del que seria capaç en un duel al Lycée Comte de Foix. L’equip que entrenava Carles de Bofarull va caure 57-89 contra el Barça de Joan Montes en un duel en què va destacar Joan Carles Navarro amb 27 punts i cinc triples, i també Pau Gasol, un “ala-pivot de 2,07 que va anotar 21 punts i tres triples”, segons explicava la crònica del Diari signada per Àlex Lliteras, que destacava la brillant actuació de tots dos.

El del Lycée, a més, va ser un partit per a la història, ja que va ser l’últim de Joan Montes com a tècnic del júnior blaugrana perquè l’entrenador va agafar la primera banqueta per la dimissió de Manel Comas. Cinc dies després de jugar a Andorra, Gasol, i també Navarro, anaven convocats per Montes a un duel d’Eurolliga en una història d’amor entre Gasol i el Barça que es reprèn 20 anys després.

tracking